ایا امکان تبدیل مجازات حبس به جریمه نقدی وجود دارد؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۱,۳۶۸ #53267997

به دلیل همراه داشتن افشانه و شوکر، دادگاه پانزده ماه حبس تعزیری برایم صادر کرده است. آیا میتوان آن را به جریمه نقدی تبدیل کرد؟

مشاوره حقوقی کیفری
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود فراوان
بایستی درخواست تخفیف مجازات نمایید . تجدیدنظرخواهی نمایید .

با سلام
با عنایت به قانون جدید مجازات اسلامی مصوب 92 جرم ارتکابی شما مشمول بند 6 ماده 19 بوده و با توجه به ماده 39 همان قانون چنانچه دادگاه جهات تخفیف را پس از مجرمیت ویا عدم اجرای مجازات منجربه اصلاح شود،در صورت نداشتن سابقه کیفری موثر،گذشت شاکی و جبران ضرر وزیان یا برقراری موجبات جبران آن حکم به معافیت از کیفر خواهد داد و نیز در ماده 40 همان قانون پس از احراز مجرمیت متهم با ملاحظه وضعیت فردی، خانوادگی و اجتماعی و سوابق و اوضاع و احوالی که موجب ارتکاب جرم گردیده است در صورت وجود شرایط زیر صدور حکم را به مدت شش ماه تا دو سال به تعویق اندازد:
الف- وجود جهات تخفیف
ب- پیشبینی اصلاح مرتکب
پ- جبران ضرر و زیان یا برقراری ترتیبات جبران
ت- فقدان سابقه کیفری موثر
تبصره- محکومیت موثر، محکومیتی است که محکوم را به تبع اجرای حکم، براساس ماده(۲۵) این قانون از حقوق اجتماعی محروم می کن

اکنون باید دید که شرایط شما با کدامیک از موارد بالا مطابقت دارد و در ضمن اگر مهلت اعتراض تا تجدید نظر خواهی 20 روزه پایان نیافته باشد ،ضمن تقدیم دادخواست تجدید نظر خواهی اقدام نتظیم لایحه ای نموده که حاوی موارد مندرج در بالا باشد تا انشاالله حکم در دادگاه تجدید نظر استان شکسته شود ولی با توجه به رویکرد جدید قانوگذاری در قوانین کیفری دور از انتظار نیست که قابلیت تبدیل وجود داشته باشد منوط به احراز شرایط مندرج در مواد بالا

سلام اگر مهلت اعتراض به حکم دارید ، حتما اعتراض کنید چنان چه فاقد سابقه کیفری باشید و اظهار ندامت کنید دادگاه می تواند در مجازا شما تخفیف قائل شود و ممکن است در قالب تبدیل حبس به جزای نقدی باشد .

بله می توان /.