احراز لوث و اقامه قسامه را در پرونده ضرب و جرح لطفا توضیح دهید؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲,۸۸۹ #53184582

سلام عرض میکنم

سوالی داشتم در مورد اینکه ما یه پرونده داریم که مربوط به برادرمه توی نزاع لفظی که طرف مقابل شکایت کرده و گفت منو کتک کاری کرده از پزشکی قانونی نامه آورد پرونده رفت دادسرا اونجا بعد یک جلسه احضار برادرم قرار صادر شد، ضرب و جرح عمدی _لوث و جلب برادرم رو به دادرسی رو اعلام کرده الان پرونده رفته دادگاه هنوز نگفتن کی بیا، میگن باید یکی قسم بخوره تو دادگاه.
این قضیه لوث مبحثش چجوری هست؟
لطفا توضییح بدین بهم ممنون میشم
برادر من که متهمه برای بیگناهیش قسم بخوره یا شاکیش که به دروغ ادعای ضرب و جرح رو مطرح کرده؟
یکبار پرسیدم از یک وکیل پرسیدم گفتند جای نگرانی نیست و معمولا لوث در مورد متهم اجرا میشه و برادرتان با یک قسم خوردن تبرئه میشه حالا برادر من حاضره واسه بی گناهیش قسم هم بخوره این اجازه رو بهش میدن؟
طرف مقابل آدم دعوایی هست یعنی شده همینجوری هم قسم میخوره چجوری میشه مانع شد تا کار به قسم خوردن شاکی نکشه؟

مشاوره حقوقی ضرب و جرح
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
لوث در اصطلاح اماره ای است که موجب ظن به صدق ادعای مدعی می شود.
و در سوال شما مدعی شخص شاکی است و ایشان باید سوگند یاد کنند ک با ادای ان طبق شرایطش حکم به دیه علیه متهم داده خواهد شد.
و شاکی میتواند از متهم مطالبه ی سوگند کنند در اینصورت متهم میتواند برای برائت خود اقامه قسامه کند.

در قتل و جراحات هرگاه دلیلی مبنی براینکه شخص معینی، مرتکب قتل یا جرح شده وجود نداشته باشد و لوث محقق شود یعنی قاضی به ارتکاب قتل یا جرح از سوی متهم خاصی ظن پیدا کند، مدعی می‌تواند «قتل یا جرح» را به وسیله قسامه اثبات کند