حیاط مشاع آپارتمان را میتوان به عنوان پارکینگ استفاده کرد؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۱۰,۸۲۸ #53171

با سلام و ادب و تشکر از سایت بسیار خوبتون
سوالی رو در رابطه با قوانین آپارتمان نشینی خدمتتون داشتم :
بنده در سال 90 یک واحد اپارتمان رو در یک مجتمع مسکونی 5 واحدی خریداری نمودم (طبقه همکف یا طبقه بالای پارکینگ) . موقعیت زمین ساختمان طوری است که بواسطه شیب زمین در ضلع غربی که واقع در کوچه 8 متری است ، حیاط مجتمع دقیقا هم سطح با واحد من و عملا هم سطح با اتاق خوابهایم می باشد و از روز اول با توافق لفظی همه مالکین ساختمان قرار بر این شد که من از حیاط بطور اختصاصی استفاده کنم و با نصب سایه بان در حیاط ماشینم را در حیاط پارک کنم و در عوض حق استفاده پارکینگ خودم در پیلوت ساختمان را به آنها بدهم ( شایان ذکر است که وروردی ساختمان و پارکینگ عمومی در پیلوت ساختمان و در ظلع شمالی واقع شده و مالکین اگر از ضلع غربی وارد حیاط شوند هیچ نوع دسترسی به واحدهای خود را ندارند چرا که همانطوریکه بعرض رساندم حیاط چسپیده به اتاق خوابهای واحد من می باشد) . بنابراین از روز اول وبا توافق همه مالکین بنده درب ماشین رو حیاط را ریموت دار کرده و سایبانی را در حیاط درست کردم و در طول این 5 سال بدون مشکل زندگی می کردیم . اما اخیرا مالک طبقه اول می گوید که دیگر توافق را قبول ندارد و آن را فسخ کرد و الان ایشان هم ماشین دوم خود را در حیاط می گذارد بطوریکه دقیقا آن را می چسپاند به اتاق خواب ما و صدای ناهنجار و بوی دود آن در طول شبانه روز که خودرو را داخل و خارج حیاط می کند زنگی و آسایش ما را بهم زده ، حال سوالم اینه که آیا ایشان حق پارک خودرو و ایجاد چنین مزاحمتی را در حیاط دارد یا خیر ؟ و آیا در حیاط که جزء محوطه مشترک ساختمان است می توان خودرو پارک کرد در حالیکه در پارکینک فضا به اندازه کافی برای 5 واحد وجود دارد؟ زندگی را بنوعی برایمان زجرآور کرده که حاضرم سایبان حیاط را تخریب کنم و من هم ماشین را در پارکینگ پیلوت بزارم و از مزیت حیاط برای خودم صرفنظر کنم، لطفا بزرگواری بفرمائید و راهنمایی کنید که چکارکنم

مشاوره حقوقی تخلیه املاک مشاعی
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

مشاعات ساختمان از جمله حیاط متعلق به همگی افراد ان ساختمان است ونمیتواند کسی بصورت شخصی از ان استفاده یا مانع استفاده دیگری شود

با سلام مشاعات باید بارضایت همسایگان باشد

مشاعات ساختمان برای تمامی ساکنین قابل استفاده خواهد بود و حالت انجصاری نمی تواند داشته باشد چون اختصاصی است در صورت عدم توافق با همسایگان از این بابت حقی برای شما متصور نخواهد بود.

باسلام باتوجه به اینکه حیاط ساختمان جزء مشاعات است بنابراین می توانید از حیاط ساختمان برای پارک ماشین استفاده کمید ولی منحصرا، حق استفاده به عنوان پارکینگ را ندارید باید با توافق سایر مالکین استفاده کنید.

بله به دلیل اینکه حیاط ساختمان جزء مشاعات ساختمان میباشد لذا میتوانند از حیاط استفاده کنند و فقط شما با توافق همسایگان میتواند منحصارا با توجه به دلایل خود از حیاط استفاده کنید و یا مانع پارک خودرو توسط همسایگان شوید.