شکایت بر علیه پزشک به نتیجه میرسد؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۵۷۸ #53146976

با سلامی، شب پدرم را به اورژانس بردم بعد از چهار ازمایش گفتند سالم است اما پدرم تا صبح درد کشید و خوب نشد صبح همون پزشک اومد و گفت باید جراحی بشود گفتم بدون عکس و.. گفت نمی خواهد تشخیص پاره گی معده است اگر عمل نکنم ۹۰ درصد می میرد رضایت دادم به عمل ولی پدرم در حین عمل فوت کرد و اصلا پارهگی معده نبود و دکتر می گوید باز کردم دیدم کاری از دست من ساخته نیست رها کردم-- به نظر شما می توانم شکایت کنم بر علیه پزشک امید- پیروزی هست چون برگه رضایت را انگشت زدم

مشاوره حقوقی جرایم پزشکی
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام و احترام در ارتباط با سوال شما دوست عزیز باید به عرض برسانم که در مورد شکایت از پزشم مراجع مختلف صلاحیت دارند که رسیدگی میکنند و نیز بستگی به نوع جرم و یا خواسته دارد علی الاصول گر بر اثر کوتاهی یا اشتباه عمدی پزشک آسیبی به بیمار برسد، حسب مورد طبق مقررات جنایات شبه عمد و عمد با او برخورد می‌شود. اگر تخلف پزشکان متضمن یکی از عناوین مجرمانه نباشد فقط به عنوان تخلف انتظامی با آن برخورد خواهد شد. رعایت‌ نکردن موازین‌ شرعی‌ و قانونی‌ و مقررات‌ صنفی‌ و حرفه‌ای‌ و شغلی‌ و سهل‌انگاری‌ در انجام‌ وظایف‌ قانونی‌ به‌ وسیله‌ شاغلان‌ حرف‌ پزشکی‌ و وابسته‌ به‌ پزشکی،‌ تخلف‌ محسوب می شود‌ که مجازات های مختلفی نیز دارد و این مورد در سازمان نظام پزشکی بررسی و رسیدگی می شود ولی در جرایم پزشکی مرجع احراز جرم و تعیین مجازات آن بر عهده مراجع قضایی اعم از دادسرا و دادگاه های کیفری است. البته در این مورد هم به لحاظ تخصصی بودن موضوع، از نظریات کارشناسی سازمان پزشکی قانونی و سازمان نظام پزشکی استفاده می شود، ولی تعیین تقصیر و یا قصور کادر پزشکی و یا بی گناهی آنان در نهایت بر عهده قاضی صادر کننده رای است و چنانچه تخلف پزشکان و کادر پزشکی متضمن یکی از عناوین مجرمانه مانند قتل یا ضرب و جرح و نقص عضو اعم از عمدی یا غیرعمدی و سقط جنین بر خلاف ضوابط و مانند آن باشد، با مرتکب آن برابر مجازات های مندرج در قوانین جزایی به خصوص قانون مجازات اسلامی برخورد خواهد شد، که حسب مورد مجازات هایی مانند حبس و جزای نقدی و پرداخت دیه وحتی محرومیت از اشتغال به حرفه طبابت را در بر خواهد داشت.مراجع صالح برای رسیدگی جرایم پزشکی به شرح زیر است؛۱- دادگاه عمومی که در این دادگاه ها می توان از جنبه جزایی و یا حقوقی نسبت به عملی که پزشک مرتکب آن شده است شکایت کرد ۲- دادسرای جرایم پزشکی: شهر تهران دادسراهای مختلفی دارد که بعضی از آنها به امور ویژه اختصاص یافته اند از جمله همین دادسرای پزشکی که در سایر شهر ها نیست و در دادسرای عمومی یا حسب مورد در دادگاه مدنی رسیدگی می شود ۳- شورای حل اختلاف ویژه امور بهداشت که در جرایم یا امور مالی زیر بیست میلیون تومان صلاحیت دارد همچنین دعاوی اعضای سازمان پزشکی با یکدیگر نیز رسیدگی میشود و در آخر ۴- تعزیرات حکومتی که این مورد نیز بستگی به جرم مانند تاسیس مطب و یا موسسه پزشکی بدون پروانه و یا صلاحیت و یا عدم گذیرش بیماران و..... صلاحیت رسیدگی دارد
امیدوارم پاسخ مختصر و جامع مشکلتون را حل کند و نیز خوشحال میشم بتونم کمکی کرده باشم با احترام -صلاح الدین عالمی

سلام
در دادسرای جرایم پزشکی شکایت کنید

با سلام
بله
شما حق شکایت از پزشک معالج مبنی بر قصور در امر پزشکی و از طریق دادسرای جرایم پزشکی را خواهید داشت

در صورت تایید قصور پزشکی در پزشکی قانونی و تائید دادسرا نتیجه دارد

سلام
وقت بخیر
با توجه به فرمایشات شما در پرونده شما قابلیت نتیجه گرفتن وجود دارد. پس از طرح شکایت، پرونده به دادسرای جرائم پزشکی ارجاع شده و استعلام نظریه پزشکی قانونی در این مورد لازم است. در صورت تایید قصور پزشکی در پزشکی قانونی و تایید این امر در دادسرا نتیجه خواهید گرفت.

با سلام بله می توانیدازپزشک معالج بخاطرقصور در دادسرای جرائم پزشکی شکایت کنید.

با سلام بله در صورت قصور پزشک، محکوم می شود