سفته بدون امضا قابل مطالبه است؟

پرسیده شده
۱۳ پاسخ ۳,۱۰۹ #53039521

در صورتی که سفته به دست خط من نباشد و فقط اثرانگشت داشته باشد قابل مطالبه است و میشود مبلغ سفته بیشتر از مبلغ اسمی اش باشد اگر میشود پس چرا سقف تعیین کردن؟ ممنون میشم پاسخ بدید

مشاوره حقوقی سفته
۱۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سفته با اثر انگشت معتبر است و بیشتر از سقف مبلغ تعیین شده نمیتوان مطالبه وجه نمود .

باتوجه به این که به دست خط شما که صادرکننده هستید نیست نمیتواند بیش از مبلغ اسمی باشد، زیرا اصل بر عدم توافق بر مبلغ بیش از سقف تعهد سفته است.
نظریه مشورتی هم در این خصوص مطمئنا ساکت است و به مورد دیگری پرداخته است و از فرض سوال خارج است.
ضمن اینکه نظر مشورتی لازم الاتباع هم نیست.

سلام
اگر انتساب اثر انگشت به شما ثابت شود سفته قابل مطالبه است.

سلام ودرود
اثر انگشت شما وقتی در سفته درج میشود به منزله ی صدور سفته از جانب شماست و دارنده میتواند تا سقف مبلغ اسمی مبلغ در آن قید کرده و مطالبه کند. بیش از مبلغ اسمی امکان ندارد.

سلام
سفته از لحاظ اینکه دارای اثر انگشت است باید طبق قانون تجارت ماده۳۰۸ حتما امضا یا مهر داشته باشد و اثر انگشت برای وصول سفته از طریق بانک ممکن نیست
در مورد مطالبه از طریق دادگستری بعنوان سند مدنی یا عادی میتواند قابل مطالبه باشد لذا در اینصورت مبلغ درج شده در سفته مشکلی ندارد که بیشتر از سقف مبلغی که میتوان در ان درج کرد نوشته شده باشد

سفته ای که امضا نشده فقط یک سند عادی است
تا سقف که در سفته نوشته شده باید مبلغ رو درج کنند اما اخیرا یک نظریه مشورتی داریم که اگر مبلغ سفته بیشتر باشد مشکلی ندارد و اینکه سقف تعیین شده تنها به جهت دریافت مالیات است و قابل مطالبه است

سلام بله میتواند بیشتر باشد... اثر انگشت ب تنهایی کافیست برای مطالبه آن