در جرم احتکار آیا اصل جنس را می خواهند یا باید جریمه پرداخت کنید؟

پرسیده شده
۱۲ پاسخ ۲۱۶ #53007941

در جرم احتکار آیا اصل جنس را توقیف می کنند و جنس را به فروش می رسانند یا اینکه جریمه می کنند و باید جریمه را پرداخت کنیم؟

مشاوره حقوقی تعزیرات
۱۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بله اصل کالاهای احتکاری توقیف می شودوهمچنین جریمه تعزیراتی درپی دارد

باسلام ام اجناس احتکار شده را توقیف میکنند هم اینکه جزای نقدی در انتظار محتکر می باشد.

با سلام و احترام
معمولا توقیف و جریمه

همچنین است
ماده ۶۰ قانون نظام صنفی کشور جریمه احتکار، با عنایت به دفعات تکرار درطول هر سال به‌شرح زیر است:
مرتبه اول - الزام محتکر به عرضه و فروش کل کالاهای احتکار شده و جریمه نقدی معادل هفتاد‌درصد(۷۰%) قیمت روز کالاهای احتکار شده
مرتبه دوم - الزام محتکر به عرضه و فروش کل کالاهای احتکار شده و جریمه نقدی معادل سه برابر قیمت روز کالاهای احتکار شده و نصب پارچه یا تابلو بر سردر محل کسب به‌عنوان متخلف صنفی و تعطیلی محل کسب به مدت یک‌ماه
مرتبه سوم - الزام محتکر به عرضه و فروش کل کالاهای احتکار شده و جریمه نقدی معادل هفت برابر قیمت روز کالاهای احتکار شده و نصب پارچه یا تابلو بر سر در محل کسب به‌عنوان متخلف صنفی و تعطیلی محل کسب به مدت سه‌ماه

جنس احتکار شده باید به فروش برسد و مرتکب جریمه نقدی هم می گردد

با سلام
‌ماده ۲ قانون تشدید مجازات محتکران و گرانفروشان هر کس مواد غذایی موضوع الف ماده ۱(‌گندم، جو، کشمش، خرما، روغن حیوانی و نباتی) را احتکار نماید محتکر محسوب شده و با رعایت امکانات و شرایط خاطی و دفعات و مراتب‌جرم و مراتب تادیب به مجازاتی از دو برابر تا ده برابر قیمت کالای احتکار شده و شلاق تا ۷۴ ضربه محکوم می‌گردد.

‌ضمنا به موجب تبصره ۱ ماده ۳ این قانون ، علاوه بر مجازاتهای مندرج در مواد ۲ و ۳ دادگاه صاحب کالاهای موضوع این
مواد را الزام به فروش به قیمت عادله می‌نماید و در‌صورت امتناع، محکمه قیمت کالا را معین نموده و در اختیار مصرف‌کنندگان قرار می‌دهد.

جنس احتکار شده ضبط خواهد شد و جریمه نیز تعلق خواهد گرفت