آیا محکوم به جرم ممانعت از حق میشوم؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۳۱۷ #53005155

سلام

من مقداری از زمین پدرم (دارای نسق) رو در سال ۱۳۷۰ طی مبایعه نامه عادی خریداری کردم ولی چون حضور نداشتم زمین رو در اختیار نگرفتم،حدود ۳ سال پیش بعد از فوت پدرم برادرم اقدام به دیوار کشی ملک خودش و قسمتی از ملک من کرد،علاوه بر این از کنار دیوار خودش هم برای رفت و امد خودش به زمین پشتی یک راهی جدا کرد و درب گذاشت.وقتی بنده به این عمل تو امسال اعتراض کردم و اظهارنامه فرستادم گفت من قفل نزدم و درب نذاشتم و زمین شما اینجا نیست.من هم طبق مبایعه نامه اقدام به تصرف زمین باقیمانده کردم.حالا رفته با شهادت ۲ نفر گفته اینجا راه بوده و از من شکایت ممانعت از حق کیفری کرده.بنده نظر کارشناس رسمی طی تامین دلیل دارم که اینجا کوچه نبوده و همچنین نه تو نقشه طرح هادی قدیمی و نه تو نقشه طرح هادی جدید کوچه ای موجود نیست و همچنین استشهادیه از اهالی هم دارم که کوچه نبوده.۱-میخواستم بدونم با این شرایط آیا من محکوم میشم؟ ۲-آیا ممکنه محکومیت کیفری داشته باشم؟(با توجه به شکایت کیفری) ۳-اگر محکوم نشدم میتونم از شاهدهایی که دروغ گفتن(خودشون تو این مسیله ذینفع هستن) شکایت کنم؟ ۴-دعوای مطح شده بنده دایر بر رفع تصرف با احراز مالکیت اینجانب تو این پرونده تاثیرگذاره؟

مشاوره حقوقی ملکی
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با این شرایط احتمال زیاد شکایت ایشان رد میشود و شما محکوم نمی شوید .

اقدام شما مجرمانه نیست و محکوم نمیشوید.
محکومیت کیفری ندارید.
شهادت دروغ جرم است و قابل پیگیری.
دعوای انها چون کیفری است در پرونده شما موثر است . و اگر محکوم شوند به نفع شما خواهد بود .

سلام ،اگر ملک شما در طرح هادی قرار دارد ،ملاک عمل فقط همان طرح هادی است و شاهد اثری ندارد و اگر در طرح هادی زمین شما مسکونی بوده و کوچه نیست شما مرتکب جرمی نشده اید .بله طبق قانون شهادت دروغ جرم است و مجازات کیفری دارد .بله اگر ایشان از ملک شما تصرف نموده و دیوار کشیده است ، چنانچه دیوارکشیده شده دیوار حیاط باشد ان دیوار خراب میگردد .ولی اگر دیوار کشیده شده یک دیوار داخل منزل باشد خراب نمیشود بلکه قیمت ان زمین به شما پرداخت میشود

گذرگاه بودن را باید برادر شما اثبات نماید
پرونده شما قبل از صدور دادنامه قطعی قابل استناد نیست ولی میتوانید از اظهارات برادرتان در پرونده رفع تصرف ، در این پرونده استفاده نمایید.
اگر فی الواقع برادرتان در زمین مورد دعوی حق عبور نداشته باشد محکوم نخواهید شد.
در صورت صدور قرار منع تعقیب و قطعیت آن میتوانید از برادرتان با عنوان افترا و از شهود دروغین با عنوان شهادت کذب شکایت نمایید.