تامین خواسته به چه معنایی میباشد؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۳۸۱ #52685651

تو قسمت موضوعات هم زده پرونده فاقد موضوع فعال است ؟ واین که رای برقرار تامین خواسته یعنی چه؟ و هزینه دادرسی بابت مهریه پرداخت شده یا هنوز اقدامی نکردن؟

مشاوره حقوقی مهریه
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام توجه به صدر ماده 108 قانون آیین دادرسی مدنی، خواهان می‌تواند قبل از تقدیم دادخواست یا ضمن دادخواست راجع به اصل دعوا یا در جریان دعوا تا قبل از صدور حکم قطعی ... از دادگاه درخواست تأمین خواسته کند.تأمین در لغت به معانی مختلفی از قبیل ایمن كردن، حفظ و امن كردن آمده و در اصطلاح، تأمین خواسته یكی از تدابیر احتیاطی است كه به وسیله آن، خواهان، عین خواسته یا معادل آن از اموال خوانده را تا پایان دادرسی به حیطه توقیف درآورده و از نقل و انتقال آن جلوگیری می‌كند تا طلب خود را وصول کند.

سلام منظور این است که حسب درخواست خواهان ، قرار تامین خواسته صادر شده و بر اساس آن اجرای احکام اموال خوانده را تا سقف بدهی توقیف می کند . پس از رسیدگی ، اگر حکم محکومیت صادر شد و بدهکار بدهی را پرداخت نکرد اموال توقیفی از طریق مزایده به فروش خواهد رفت .

قانونگذار در ماده ۱۰۸ قانون آیین دادرسی مدنی موارد صدور قرار تامین خواسته را نام برده که در این موارد دادگاه مکلف به صدور قرار تامین خواسته است. این موارد عبارتند از:

دعوا مستند به سند رسمی باشد.
خواسته در معرض تضییع و تفریط باشد.
در مواردی از قبیل اوراق تجاری واخواست شده که به موجب قانون، دادگاه مکلف به قبول درخواست تامین می‌باشد.
خواهان خسارتی را که ممکن است به طرف مقابل وارد شود را نقداً به صندوق دادگستری بپردازد.
به علاوه، در مواردی که طلبکار ادعا کند که مدیون برای فرار از دین قصد فروش اموال خود را دارد(ماده ۲۱۸ مکرر قانون مدنی) و یا برای توقیف ترکه در مدت تحریر آن (ماده ۲۲۱ قانون امور حسبی) نیز قرار تامین خواسته صادر می‌شود.

با درود فراوان
تامین خواسته برای توقیف اموال فوری است .