قولنامه ای که فروشنده قبول ندارد با امضا و اثر انگشت اثبات میشود؟

پرسیده شده
۹ پاسخ ۲۶,۸۰۷ #52587

باسلام
برای یکی از دوستانم مشکلی پیش آمده که از من درخواست کردن در این باره راهنمایی شون کنین
ایشون یک قطعه زمین را با قولنامه دستی خریده و در قبالش بهش دلار و یورو داده، هر سه برگ قولنامه دست دوستم بوده و شاهدی قولنامه را امضا نکرده بود،دوستم کاربن میزاره و میده سه نفر امضا میکنن و برگه دوم که امضا شهود با کاربن و اثر انگشتشون با استامپ میباشد رو برمیداره و دو برگه دیگری رو آتیش میزنه،امضا و اثر انگشت فروشنده پای قولنامه هست و قولنامه هم با دست خط خودش نوشته شده، الان فروشنده مدعی شده اصلا زمین رو نفروختم و امضا شهود پای قولنامه جعلیه،آیا میتونه ثابت کنه که شهود اونجا نبودن؟ و یا قولنامه بعد از یکسال توسط شهود امضا شده؟ دادگاه میتونه تشخیص بده امضا و اثرانگشت شهود بعد از یکساله(قولنامه برگه دوم کاربنی میباشد)(اما واقعا زمین رو ایشون فروخته و پولش رو هم گرفته)

مشاوره حقوقی فروش ملک مشاعی
۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام میتوانند انکار و ترددید بیاورند

با سلام
بله امکان تشخیص زمان امضا و اثر انگشت توسط کارشناس وجود دارد . و جعل فقط برای امضای شهود ثابت خواهد و بقیه مفاد سند معتبر خواهد بود
منتهی باید اصل اسناد برای اثبات ادعای تان (خرید و فروش) ارائه شود
و باید نحوه پرداخت ثمن معامله نیز مشخص شود و با توجه اینکه در مقام جاعل در دادگاه حاضر خواهید شد و نیز پرداخت ثمن بصورت یورو غیرمتعارف می باشد جو روانی دادگاه به نفع شما نخواهد بود

ببینید اگه امضاهای شهود پای قولنامه با کاربن ثبت شده باشه معنیش اینه که امضاها کپی هستند پس قابل استناد نیستند فقط امضایی قابل استناد و بررسی کارشناسی هست که اصل باشه.ولی اگه برگه ای ابتدایا تنظیم شده باشه و بعدا بیاد کسی برگ کپیه یا کاربن بزاره روش و مطالبی رو به متن اصلی اضافه کنه این موضوع توسط کارشناس قابل تشخیصه و اون متن اضافه شده با کاربن و امضاها که به تاریخ متاخر از سایر محتویات سند درج شده اند توسط کارشناس به احتمال قوی تشخیص داده میشه.موضوع بعدی اثبات پرداخت دلار و یورو هست.ببینید معمولا توی قولنامه ها وجه را به ریال وارد میکنند.چون حجم مبالغ هم بالاست یا از طریق سیستم بانکی به حساب فروشنده واریز میشه یا از طریق چک پرداخت میشه.پرداخت نقدی چنین ارقامی قدری غیرنرمال هست.از این گذشته در ازای دلار و یوروی پرداختی آیا سندی هست؟رسید اخذ شده؟مقدار و نحوه پرداختش در سند قید شده؟اگه امضای فروشنده اصل باشه سند علیه او قابل استناد هست.منتها لازمه قبلش مندرجات سند رویت بشه.ضمنا متن دست نوشت توسط فروشنده هم با کارشناسی خط قابل تشخیصه منتها میزان ارزش چنین نظری بسته به دادگاهه.ولی اغلب کارشناسان از روی نوشته کاربنی هم قادر هستند تعلق دستخط به نگارنده را با احتمال بالا تشخیص بدهند.

در فرض سوال اصل بیع به جهت امضا و اثر انگشت فروشنده معتبر است و با ملاحظه سایر ارکان مانند نحوه پرداخت وجوه و مدارک و شهود احتمالی نسبت به اصل بیع جای ایراد باقی نمی گذارد.ایراد به امضای شهود موضوعی خارج از اصل ماجراست.

اگر امضای فروشنده و خریدار صحت دارند باید دعوی اثبات مالکیت طرح نمایند و نحوه ی پرداخت وجوه نیز باید ثابت شود تا صحت بیع و وقوع آن ثابت شود.

درود
اگر امضای فروشنده و خریدار صحت دارند باید دعوی اثبات مالکیت طرح نمایند و نحوه ی پرداخت وجوه نیز باید ثابت شود تا صحت بیع و وقوع آن ثابت شود.
در خصوص امضای شهود بعدا جای تامل دارد و فروشنده می تواند به این مورد اعتراض نماید.

با سلام
در فرض سوال شما
امضای شهود جعل می باشد و البته در صورت ارائه به دادگاه استفاده از سند مجعول
ولی در صورتی که امضای بایع را داشته باشد برای او لازم الاجرا خواهد بود
ولی قبل از هر اقدامی مستندات خود را تکمیل نمایید مثل مبالغ واریزی چون در این پرونده رویکرد به خریدار ،شخص جاعل خواهد بود که رئیس شعبه با چنین تصوری باید اصالت قولنامه شما را تایید کند.
با تشکر