پس از رای بدوی مبنی بر اینکه دیه به شاکی باید پرداخت شود، آیا شاکی میتواند تامین خواسته بگیرد و اموال دیه دهنده را توقیف کند؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۲,۰۱۴ #52556759

سلام
پس از رای بدوی مبنی بر اینکه دیه به شاکی باید پرداخت شود، آیا شاکی میتواند تامین خواسته بگیرد؟
و اموال دیه دهنده را توقیف کند؟
یا تامین خواسته فقط در صورتی که رای قطعی شود میتواند داده شود؟
آیا این صحیح است که مدت زمان پرداخت دیه یک سال از وقوع جرم میباشد؟
با تشکر از جوابتان

مشاوره حقوقی دیه
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بله میتواند اموال مدیون را توقیف نماید .

شاکی میتواند تامین خواسته بگیرد.
و اموال دیه دهنده را توقیف کند.

این صحیح است که مدت زمان پرداخت دیه در جرایم عمدی یک سال از وقوع جرم میباشد.

بسمه تعالی : در فرض سوال حضرتعالی ..
پاسخ ۱- تامین خواسته در هر زمانی انمکان پذیر است و اصولا قبل از قطعیت رای ، شاکی باید تضمین لازم را که حدودا ده الی پانزده درصد خواسته است که نقدا باید به حساب سپرده دادگستری واریز نماید و ضمن یادآوری عرض کنم بعد ارز صدور رای قطعی دیگر تامین خواسته معنی ندارد بلکه بعد از صدور رای قطعی هر مالی از جانب شاکی بعنوان مال ( مشتکی عنه یامحکوم علیه ) معرفی گردد قابلیت توقیف دارد مگر که مالکیت شخص دیگری بر آن محرز گردد.
۲- مهلت زمان پرداخت دیه در جرح غیر عمد دوسال از زمان وقوع .مهلت زمان پرداخت دیه در خطای محض
سه سال ...مهلت زمان پرداخت دیه در جرح عمد یک سال از زمان وقوع استن اما توجه بفرمایید دیه به نرخ روز محاسبه میگردد .

پذیرش تامین خواسته با مقام‌ قضایی است
یکسال درجرایم عمدی لست

سلام مدت زمان پرداخت دیه بستگی به نوع جرم که عمدی یا غیر عمدی بوده متفاوت است . در خصوص تامین خواسته این امر در بازپرسی امکان پذیر بوده .
ماده ۱۰۷- شاکی می‌تواند تامین ضرر و زیان خود را از بازپرس بخواهد. هرگاه این تقاضا مبتنی بر ادله قابل قبول باشد، بازپرس قرار تامین خواسته صادر می‌کند.
البته می توان گفت که این ماده منحصر به بازپرسی نیست و در دادگاه هم امکان پذیر است اما چون رای صادر شده ، در عمل میسر نیست .

تامین خواسته منوط به قطعیت رای نبوده و حتی قبل از صدور رای نیز امکان صدور چنین قراری هست.چنین محدودیت زمانی نیز برای پرداخت دیه وجود ندارد.

سلام
امکان اخذ تامین خواسته دارید اما منطقی ترین راه آن لست که در پرونده اجرایی تقاضای توقیف اموال محکوم علیه را نمایید تا بدون هزینه این کار انجام شود...
مهلت پرداخت هم بستگی به نوع جنایت دارد، اگر عمدی بوده باشد یکسال است