آیا شهادت نویسنده مبایعه نامه مبنی بر عدم پرداخت ثمن معادله منجر به رد خواسته بنده میشود؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۵۹۸ #52335758

اینجاب زمینی با متراژ مشخص از فردی خریداری نمودم و تحویل گرفتم. بعد از گذشت چند سال بعد همان فرد فروشنده همان زمین را بدون اذن و اجازه بنده معامله فضولی انجام داده و به اشخاصی فروخته و در حال حاضر احداث بنا نموده اند. بنده با خواسته ابطال سند، قلع قمع بنا شکایت کرده ام
خوانده در دادگاه خواستار استماع شهادت نویسنده مبایعه نامه مبنی بر عدم پرداخت ثمن معامله شده است و قاضی بعد از نظریه کارشناسی برای این موضوع وقت رسیدگی تعیین کرده است، درصوتی که در گوشه سمت راست مبایعنامه درج شده است ثمن معامله به مبلغ فلان، وجه رایج فی مجلس تحویل فروشنده گریده است. با توجه به این که مبایعنامه به قوت خود باقی و پا برجاست و نظریه کارشناسی به نفع بنده بوده است.
شوهر بنده در زیر مبایعنامه به عنوان شهود امضا کرده ایا میتواند شهادت دهید؟

مشاوره حقوقی قراردادهای خرید و فروش
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درخصوص ثمن نوشته ای که در آن قید *دریافت شد * باشد در حکم اقرار است و اگر فروشنده انکار کند به کارشناس ارجاع میشود و نوبت به شهادت نمیرسد . در ثانی همسرشما نیز اگر شاهد معامله بودند بله میتوانند جهت ادای شهادت حضور یابند.

در صورتی که پرداخت ثمن انجام نشده باشد بیع جاری نشده است لاکن با توجه به پرداهت ثمن از ناحیه شما و قید آن در مبایعه نامه و تایید آن توسط کارشناس معامله شما واقع شده و مالک مبیع می باشید و با توجه به این موضوع شما می توانید شکایت کیفری علیه فروشنده مبنی بر انتقال مال غیراقدام نمایید.

با سلام
در شرایطی که معامله انجام و ثمن معامله پرداخت نگردد فروشنده طبق مبایعه نامه تنظیمی ( اگر شروطی غیر برای فسخ قید نشود ) میتواند مطالبه ثمن معامله را از خریدار مطالبه نماید ( مگر اینکه در قولنامه طور دیگری شرط شده باشد ) .

در صورت عدم پرداخت ثمن ، معامله شما صحیح و غیر قابل فسخ میباشد وفروشنده صرفا حق مطالبه ثمن معامله را دارد مگر اینکه معامله شما صوری یا دارای شروط خاصی بوده باشد که قابل ابطال باشد در هر صورت نیازمند بررسی و رویت مدارک میباشد

آنطور که از نوشته شما بر میاید شما حتی نسبت به پرداخت هم اقدام کرده ائید پس هیچ حقی بر ایشان نیست و بواقع جرم فروش مال غیر را انجام داده اند همچنین با توجه به دستخط پرداخت ثمن که خود اقرار است نمیشود نسبت به انکار اقدام کرد ولی اگر آن هم نبود با استعلام از بانک در آن تاریخ میشد نسبت به اثبات واریز مبلغ اقدام کرد و شهادت همسر شما هم مجاز است.
موفق باشید

اولا در صورت عدم پرداخت ثمن هم معامله شما به وقوع پیوسته وفروشنده صرفا حق مطالبه ثمن معامله را دارد .در ضمن قید دریافت ثمن در کنار قرارداد به نوعی اقرار برعلیه کاتب محسوب می شود و انکار بعد از اقرار قبول نیست .مگر اینکه کاتب دستخط خود را مورد قبول نداشته باشد که کارشناس خط می شود در این خصوص نظر دهد .اما در هرحال فروشنده صرفا حق مطالبه ثمن را دارد.