آیا میتوانم درخواست تعدیل در اقساط مهریه بزنم؟

پرسیده شده
۱۲ پاسخ ۳۹۳ #52322329

سلام و خسته نباشید به تمام وکلای عزیزی که مرا دراین راه یاری میکنند بنده خانم هستم به صورت توافقی از همسرم جدا شدم که دران سال قیمت سکه یک میلیون تومان بود
در توافق نامه ما دقیق ذکر شده مهریه ۱۰۰ سکه تمام بهار ازادی میباشد که به صورت ماهیانه ۴۰۰ هزارتومان تا اتمام سکه ها ماهیانه پرداخت شود بدون پیش پرداخت که هم تمبر باطل شده و هم به امضای هر دو نفر ما رسیده ولی در طلاق نامه بنده که رونوشتی از رای دادگاه است و رای قاضی محترم اینگونه ثبت شده که مهریه صد میلیون تومان است که ماهیانه ۴۰۰ هزارتومان توسط زوج به زوجه پرداخت گردد (اسمی از سکه های بنده نبرده اند)
حالا ازشما وکلای محترم تقاضامندم که مرا راهنمایی بفرمایید که این رای دادگاه به چه معناست؟
ایابه این معناست که سکه های بنده را به مبلغ توافق کرده که نتوانم درخواست تعدیل بزنم؟ یا چون در ان زمان صد سکه صد میلیون تومان بوده به این منوال نوشته شده و عرف اینگونه است که سکه را به ارزش ان روز بنویسند؟
ایا درخوایت تعدیل بنده مورد قبول واقع میشود؟ ایا درصورت مثبت بودن درخواست تعدیل حتما باید مال معرفی کنم تا پیش پرداخت بگیرم؟
چون همسر سابقم تمکن مالی خوبی داشته و دارند و تک فرزند میباشند ولی تمام اموالش به نام پدرشان است که وضع مالی پدرشان عالی است
و چون تک فرزند مشترکمان را به بدترین شکل ممکن نگهداری میکنند و او را که تنها ۱۴ سال دارد را به عقد مردی که ۳ طلاق درشناسنامه دارند و با عدم تمکین همسر چهارم به خاستگاری ایشان امده اند شوهر داده اند میخواهم تعدیل بزنم تا بتوانم از فرزندم مراقبت کنم و او را از جهنم زندگی با هوو نجات دهم
خواهش میکنم که به سوالم پاسخ دهید
ممنون

مشاوره حقوقی مهریه
۱۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درود
اگر برای تبدیل سکه به وجه نقد با همسرتان توافق کرده اید نمی توانید تعدیل بخواهید.

سلام، می توانید درخواست تعدیل نمایید دادگاه تصمیم گیری خواهد کرد.

بله می توانید دادخواست تعدیل مطرح کنید پذیرش تعدیل با دادگاه خواهد بود

با سلام
اگرچه علی الظاهر در توافق شما با همسر سابق موضوع مهریه از سکه به وجه نقد تغییر داده شده، با این وجود ضمن تقدیم تقاضای تعدیل اینگونه مطرح کنید که اساسا آن عدد مورد توافق (مثلا ۴۰۰ هزار تومان) موضوعیت نداشته بلکه در زمان انعقاد توافق با در نظر داشتن ۱- میزان درآمد و عائدی همسر و ۲- قیمت آن موقع سکه، توافق بر پرداخت قیمت «سهمی» از سکه ( مثلا یک دوم از تمام سکه) شده تا به نحوی رعایت حال و اوضاع همسر هم شده باشد.
بر این اساس در حال حاضر هم با توجه به ۱- تغییر قیمت سکه و ۲- افزایش احتمالی درآمد ماهانه همسر سابق، عدد مزبور به قیمت روز همان «سهم و جزء سکه که توافق شده است» تبدیل گردد
سربلند باشید

شما میتوانید درخواست تعدیل نمایید و اگر بدون رضایت شما مبلغ مشخص شده است در تعدیل بیان نمایید

درود بر شما، درخواست تعدیل نیازی به معرفی مال ندارد، لکن در این مورد با توجه به توافق صورت گرفته، به زعم بنده تعدیل منتفی‌ست، می‌بایست بر اساس توافق فی‌مابین عمل نمایید.

با سلام
با توجه به توافق فی ما بین که مستند رای دادگاه قرار گرفته و بر مبنای آن در طلاق نامه سکه ها به ریال تبدیل شده اند و همچنین بر اساس همان طلاق نامه تا کنون پرداخت مهریه صورت گرفته، لذا نمی توان تقاضای تعدیل کرد .تقاضای تعدیل زمانیست که اعسار و تقسیط مهریه به حکم دادگاه انجام شده باشد.