باید چه کار کرد که این نوع چک ها را رفع اثر نمود؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۴۲۳ #52263649

سلام
بنده می خواهم استناد کنم به ماده ۵ قانون صدور چک که تصریح دارد اگر ۳ سال از برگشت چک گذشته و اقدامی نشده باشد می توان چک را رفع سوء اثر کرد قبلا سوال کردم در این سایت فرمودند باید گواهی عدم شکایت کیفری و حقوقی بگیرید و به بانک مراجعه کنید باز سوال کردم گواهی از کدوم قسمت دادگستری پاسخ این بود گواهی نمی دهند. خوب حالا باید چه کار کرد که این نوع چک ها را رفع اثر نمود

مشاوره حقوقی چک
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
پس ازسپری شدن ۳ سال از تاریخ صدور گواهینامه عدم پرداخت در صورت اقدام دیگری صورت نگیرد از چک رفع سو اثر می شود
گویا گواهی از سوی دادگاه اخذ نشده است بنابراین کسی که می خواهد از این شرایط استفاده کند نیازی به ارائه گواهی از دادگستری ندارد

سلام
مطابق بند و تبصره ۳ ماده ۵ قانون مزبور با سپری شدن مدت سه‌سال از تاریخ صدور گواهینامه عدم پرداخت مشروط به عدم طرح دعوای حقوقی یا کیفری در خصوص چک توسط دارنده از چک رفع سو اثر می شود در این بند اشاره ای به صدور گواهی از سوی مراجع قضایی نشده است لذا کسی که می خواهد از این بند استفاده کند نیازی به ارائه گواهی از دادگستری ندارد و با توجه به یکپارچه شدن سیستم دادگستری ها و بانک ها که در قانون جدید صدور چک آمده خود بانک می تواند در این خصوص کسب اطلاع و عنداللزوم استعلام کند.

با سلام و درود ؛
اگر برای چک شما گواهی عدم پرداخت صادر شده و غیر قابل پرداخت بودن آن در سامانه یکپارچه بانک مرکزی ثبت شده باشد ، بدون نیاز به گواهی دادگاه یا جای دیگر شما میتوانیداز خود بانک درخواست کنید برای مدت ۱ سال ، به اندازه وجه چک ، پول در حسابتان بلاکه کند ( در این حالت بانک به دارنده چک اطلاع میدهد که پول را بردارد ) .
و بعد از ۱ سال از چک شما رفع سوء اثر میشود .