شخص سوم چک را برگشت و دادخواست داده، تکلیف چیست؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۵۳۳ #52157412

شخصی به جرم کلاهبرداری تحت شکایت است و چک دریافتی از قربانی را که با حکم قضایی مسدود شده خرج کرده و

مشاوره حقوقی چک
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام..
در خصوص موضوع مطروحه.. با توجه به اینکه طبق قانون، هر گونه اختلاف و ایرادات سند تجاری، فیمابین صادرکننده و دارنده چک به اشخاص ثالث تسری نمی یابد.. بر همین اساس شخص سوم دارنده با حسن نیت شناخته می شود و به استناد اصل عدم پذیرش ایرادات، مشارالیه می تواند وجه چک را وصول نماید، مگر اینکه سوءنیت وی پیرامون اطلاع از فساد چک در زمان انتقال چک اثبات گردد که در اینصورت ایرادات مذکور در مورد شخص ثالث نیز مطرح و قابل رسیدگی می باشد..
موفق باشید..

شخص سوم که دارنده باحسن نیت تلقی می گردد می تواند نسبت به وصول چک اقدام کند .( اصل عدم قبول ایرادات درمورد دارنده باحسن نیت )

استثنا این اصل زمانی است که دارنده در زمان گرفتن سند تجاری، نسبت به ایرادات سند آگاه بوده و برای وارد کردن زیان به صادر کننده سند آن را می گیرد به این شخص دارنده با سونیت گویند.
در صورت اثبات سونیت او ، ایرادات سند تجاری در مورد او قابل طرح است.

سلام
اگر منظورتان از خرج کردن وصول وجه است که می توانید مستند به حکم کلاهبرداری نسبت به استرداد وجه اقدام کنید اگر منظورتان این است که چک را به کسی دیگر منتقل کرده است می توانید دادخواست استرداد لاشه چک بدهید

چون منشا صدور چک فاسد می باشد بنابراین مطالبه وجه به طرفیت صادر کننده موجه و قابل پذیرش نیست میتوانید لاشه چک را از دارنده مسترد نمایید با تقدیم دادخواست

با تقدیم گواهی که بیانگر جریان رسیدگی به موضوع کلاهبرداری است به دادگاه رسیدگی کننده به موضوع چک ، دادگاه اخیر قرار اناطه صادر و پس از صدور حکم قطعی در پرونده کلاهبرداری به رسیدگی ادامه خواهد داد . بدیهی است چنانچه موضوع کلاهبرداری باثبات برسد ، مطالبه چک نیز منتفی خواهد بود .