منظور از این جمله چیست؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۱,۴۰۵ #51946711

سلام خسته نباشید. من در مورد جرم توهین و فحاشی سوالی پرسیدم که آیا بعد از دوسال امکانش هست که از من به دلیل توهین و فحاشی که قذف و ناموسی نبوده است شکایت شود و شما وکلا و کارشناسان گرامی فرمودید که خیر مشمول مرور زمان شده است و قابل شکایت نیست مگر این که شاکی تحت سلطه متهم باشد یا به دلیلی خارج از اختیار، قادر به شکایت نباشد که در این صورت مهلت مزبور از تاریخ رفع مانع محاسبه می شود. قسمت اول این فرمایش شما را فهمیدم ولی این قسمتی را که در پرانتز نوشته ام را لطفا برایم توضیح دهید. (شاکی به دلیلی خارج از اختیار، قادر به شکایت نباشد که در این صورت مهلت مزبور از تاریخ رفع مانع محاسبه می شود.)
منظور شما از دلیل یا دلایل خارج از اختیار چیست؟
پیشاپیش بابت پاسختان متشکرم.

مشاوره حقوقی توهین و فحاشی
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

منظور از دلیل و دلایل خارج اختیار تمثیلی است و هر موردی می تواند باشد مثل بیماری و مثل مورد اخیر مبتلابه ،قرنطیه بودن و یا .... که قبول یا رد این موضوع با دادیار و بازپرس و در صورت اعتراض دادرس دادگاه است.

با سلام
منظور از دلایل خارج از اختیار دلایلی هستند که شاکی نتواند به اختیار خود برای شکایت اقدام نماید مثلا تحت سلطه مشتکی عنه باشد حالا در حبس ایشان یا به نحوی دسترسی به دادگاه و دادگستری از ایشان سلب شده باشد یا به علت بیماری شدید نتواند حرکت نماید یا در کما قرار گرفته باشد و به طور کلی هر جا که مسلوب الاختیار باشد می تواند از زمان رفع سلب اختیار اقدام به شکایت نماید و آغاز این مرور زمان از زمان طی شدن و رفع این مشکل می باشد

طبق قانون مواردی مانند بیماری و یا فوت اقوام درجه ۱ و یا زندانیو بودن ... که در این صورت عذر موجه تلقی می شود

امور و مسائلی که به اختیار خود قادر به انجام آنها نیستید مثلا در حبس بوده اید
یا به علت بیماری در بیمارستان بستری بوده اید

هر دلیلی که شخص قادر به انجام تشریفات طرح شکایت نباشد .مثل بیمار غیر قابل حرکت .

سلام
گر در جرایم تعزیری قابل‌ گذشت شخص زیان‌دیده از جرم با گذشت یک سال که از ارتکاب جرم اطلاع دارد، شکایت خود را مطرح نکند، حق شکایت کیفری او از بین می‌رود که در اینجا دو استثنا وجود دارد. ممکن است متهم در این مدت بر فرد زیان‌دیده مسلط بوده باشد و به همین دلیل قدرت شکایت از او سلب شود همچنین ممکن است شخص زیان‌دیده از جرم به هر دلیلی که از اختیار او خارج باشد نتواند شکایت خود را مطرح کند کند. در این دو مورد، مهلت یادشده از تاریخی که موانع شکایت برطرف شود محاسبه خواهد شد

با سلام خدمت شما

به دلایلی خارج از اختیار شما بر فرض مثال حبس یا کما یا سفر ضروری خارج از کشور جهت درمان و از این قبیل موارد که شامل موارد عذر موجه می باشد