ایا دختران آن مرحوم میتوانند چنین ادعایی کنند؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲۵۹ #51779615

با سلام
پدرم سال ۷۷وصیتی کرده و توسط یکی از فرزندان نوشته شده وبه امضای پدرم وفرزندان رسیده است.دراین وصیت پدرم تکلیف املاک خود رامشخص کرده و فرزند ارشد خودش را نیز مامور اجرای این وصیت کرده است.سال۹۰پدرم فوت کرده و فرزند ارشد با توجه به وصیت مقداری از املاک را بین دیگر فرزندان تقسیم کرده.سال ۹۸ فرزند ارشد فوت کرده حال بعداز گذشت این همه سال چهار نفر از دختران از مجموع دوازده فرزند با توجه به اینکه ان وصیت را امضا کردند ادعا میکنند که حق ما خورده شده و ما این وصیت را قبول نداریم سوال اینکه میتوانند چنین ادعایی کنند؟و تکلیف ان املاک که با توجه به وصیت بخشیده شده چه میشود؟

مشاوره حقوقی انحصار وراثت
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام وصیت تا میزان ثلث نافذ و نسبت به مازاد از ثلث غیر نافذ بوده و منوط به تنفیذ ورثه است برای تعیین ثلث دارایی متوفی در زمان فوت در نظر گرفته میشود برای صحت وصیت تملیکی موصی له( فرزند ارشد) باید هنگام وصیت موجود و زنده باشد و از آن جا که موصی له پس از فوت موصی وصیت را قبول نموده است و چناچه موصی به را قبض کرده باشد مالکیت او مستقر میشود از اینرو وصیت درصورتیکه در دادگاه صحت آن به اثبات برسد صحیح می باشد آنها میتوانند نسبت بر مازاد بر ثلث دارایی اعتراض کنند در غیر این صورت حق اعتراض نداشته زیرا موصی له قبل از فوت وصیت را قبول نموده است.

خیر . چون وراث در زمان وصیت موصی حضور داشتند و امضا نموده و قبول وصیت کرده اند و از آنجایی که به جزئی از وصیت عمل شده وراث دیگر نمیتوانند اعتراض نمایند

قبول موصی له یا همان دختران متوفی بعد از فوت موصی ملاک است نه در زمان حیات ان مرحوم .البته ممکن است دریافت بخشی از مورد وصیت توسط دختران از نظر دادگاه قبول وصیت محسوب گردد