مبایعه نامه در خصوص فروش زمین با تعیین سه داور چگونه است؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۵۰۱ #51703907

سلام خدمت دوستان عزیز من زمینی دارم که چندماه پیش برای فروش آن مبایعه نامه ای در یک بنگاه معاملاتی امضاکردم ومقداری ازپول آن راهم خریداربحساب بنگاهدار واریز کرده نه من وقرارشدمن اصل سندآن را برای نوشتن مبایعه نامه به بنگاهداربدهم ولی متوجه شدم فقط کپی آن نزدم است واصل نزدم نیست وبنگاهدارنیز ازروی کپی مبایعه نامه رانوشت ولی متاسفانه سندراگم کرده بودم وبه اطلاع بنگاهداروخریدارهم رساندم ولی هیچکدام حاضرنشدندمعامله رابهم بزنندکه منجربه شکایت خریدارازمن درداوری اتحادیه املاک شدوازطرفی بنگاهدارنیزاظهارنامه ای برعلیه من تنظیم کرده بودکه اتحادیه هم رای صادروبنگاهداررابخاطردریافت پول ازخریدارمتخلف دانست.داوری رای رابضررمن صادرکرده بودکه بایدملک رابه خریداربدهم وخسارتهای آن راهم بدهم.من هم اعتراض نوشتم که رای باطل شودوبه دادگاه برود.آیامیتوانم دردادگاه رای راباطل وملک رانفروشم؟ چون نه پول گرفته ام، نه سندداده ام، زمین هم بنام خودم است، بنگاهدارباکپی سندمبایعه نامه نوشته است.درضمن شرط داوری هم روی مبایعه نامه نوشته شده بودولی فقط باحضوروکیل خریدار داورتعیین کرده بودندومن حضورنداشتم وباوجوداعتراض وکیل من برای تعیین سه تاداور، داوری اتحادیه قبول نکرده بود.لطفاراهنمایی فرمایید. بسیارممنونم

مشاوره حقوقی قراردادهای خرید و فروش
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام. دوست عزیز اگر شما ذیل این مبایعه نامه را امضا نموده اید پس قانونا بیع منعقد شده است و شما ملک خود را در مقابل بهای معین فروخته اید . فقدان اصل سند رسمی در هنگام نگارش مبایعه نامه تاثیری در بی اعتباری معامله ندارد. در خصوص شرایط داوری و آثار آن باید تصویر مبایعه نامه رویت گردد

سلام باید متن قرارداد و رای داوری مطالعه شود . اما با وصفی که گفتید ، قرارداد منعقد شده و صاحب بنگاه باید ثمن را به شما بدهد . برایش اظهارنامه ای بفرستید و اگر ثمن را نداد از او به اتهام خیانت در امانت شکایت کنید .

با درود فراوان
اگر قرارداد امضا شده باشد و ثمن دریافت نموده باشید اکنون بایستی سند را انتقال بدهید و اصلی از سند هم اگر موجود نباشد در اداره ثبت سوابقش موجود است .