عروس با اون لیست صورت جهیزیه پدر داماد را تهدید میکند؛ میتواند نتیجه بگیرد؟

پرسیده شده
۱۱ پاسخ ۴۵۶ #51679005

در مراسم بله برون لیستی بعنوان صورت جهیزیه تنظیم شده شامل ۳۰۰ سکه و ۱۰۰۰ متر زمین بدون ادرس و موقعیت و یخچال و تلویزیون که زوج و چند شاهد امضا کردند. و در قباله ازدواج فقط ۳۰۰ سکه و یخچال و تلویزیون ثبت شده. که عروس بعد از ۱۵ سال مهریه را اجرا گذاشته و بجای ۳۰۰ سکه مهریه یک باب خونه ۲ طبقه که یک طبقه اش سند دارد بنام داماد را بصورت توافقی گرفت ولوازم منزل را و ۱۵۰ متر زمین کنار خانه ای که بجای مهربه گرفت و بنام پدر داماد میباشد و در این مدت ازش استفاده میکردند و راه دسترسی طبقه دوم در این زمین ۱۵۰متر نیز میباشد . حالا عروس با اون لیست صورت جهیزیه پدر داماد را تهدید میکند که اگر اون ۱۵۰ متر زمین را ندهید بهم من ازتون شکایت میکنم بابت ۱۰۰۰ متر و همه را میگیرم ازتون. لطفا راهنمایی کنید که میتونه بگیره؟

مشاوره حقوقی استرداد جهیزیه
۱۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

آنچه که درسند نکاحیه لحاظ شده ازلحاظ قانونی قابل گرفتن است و اگرهم ملکی بنام زوج نیست کسی دیگر مسئول پرداخت آن نیست مانند پدر داماد که ربطی به او ندارد مگر ضامن شده باشد

با سلام
پرداخت مهریه صرفا بر عهده داماد ( زوج ) میباشد و ضمنا ملاک میزان مهریه قید شده در سند نکاحیه میباشد
مگر اینکه پدر زوج ، تعهدی یا ضمانتی برای پرداخت مهریه زوجه ( عروس ) داده و یا امضاء نموده باشد

با توجه به اینکه زمین ۱۰۰۰ متر در سند ازدواج قید نشده است و پدر دادماد با توجه به اینکه مهریه را ضمانت نکرده است در مقابل عروس مسوولیتی ندارد

با سلام با توجه به اینکه زمین موقعیت مشخص نیست به نظر میرسد که نمی تواند چنین دادخواستی داشته باشد در ازای مهریه خانه با سند گرفته

با سلام تمام مواردی که در سند ازدواج امده است بله و برگه ای که در بله برون امضا شده نیاز به بررسی بیشتر دارد

سلام
تا زمانی که ۱۰۰۰ متر زمین در سند رسمی ازدواج به عنوان مهر زن ثبت نشود نمی‌توان به برگه استناد کرد.
مهریه تکلیفی است که شوهر تعهد نموده و هیچ مسئولیت قانونی متوجه پدر شوهر نیست مگر وقتی تعهد پرداخت مهریه را به صورت قانونی به امضاء رسانده باشد

زوجه می تواند صرفا هرچیزی که در سند ازدواج قید شده را مطالبه کند وپدرتان درصورتی مسئول است که در سند ازدواج پرداخت مهریه را ضمانت نموده باشند.