چگونه میتوانم سید شوم؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۴۸۸ #51585011

سلام

ببخشید من مادرم موسوی هستند و پدرم محمدی من میخوام از طریق مادرم سید رو به شناسنامه ام بیارم چون از شخصی شنیدم که رهبر این مجوز رو به این افراد میده(حال از صحت آن بی خبرم) بعدش اگه نمیشه من میتونم در ۱۸ سالگی به فامیلی مادرم که موسوی هستند در بیام و از این طریق سید بشم؟

یا هر راه دیگه

ممنون از سایت خوبتون.

مشاوره حقوقی ثبت احوال
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام ملاک سید شدن از جانب پدر است.
سلا م در مورد تغییر نام با توجه به پرونده های مکرری که بنده داشتم خدمتتون عرض کنم که بیشتر تغییر نام ها در صلاحیت دادگاه عمومی است و برای اینکه تا جاییکه ممکن است شانس شما بیشتر باشد باید یک سری یموارد را در نظر بگیرید این را هم خدمت شما عرض کنم دعوای تغییر نام مانند کلیه دعاوی یکبار رسیدگی می شود لذا پیشنهاد می گردد حتما از طریق سایت از یک متخصص مشاوره بگیرید.

با سلام
انتساب بایدازطرف پدرباشددرصورتیکه پدر سید نباشد امکان درج سید درشناسنامه ممکن نیست

سلام ملاک برای سیادت ، سیادت پدر است نه مادر . اگر پدر شما سید نیستند امکان درج سید در شناسنامه شما وجود ندارد و تغییر نام خانوادگی نیز ممکن نیست .

انتساب سیادت از طریق پدر فقط قابل قبول است.

خیر ملاک انتساب به پدر است
تغییر نام خانوادگی شما ممکن نیست
موارد تغییر نام خانوادگی

اشخاص واجد شرایط می توانند در موارد زیر تغییر نام خانوادگی خود را درخواست نمایند:

۱- نام خانوادگی از واژه های نامناسب باشد، مانند: بیچاره ، گدا و امثال آن .

۲- نام خانوادگی بیش از دو کلمه باشد، مانند خنجری برار عزیزی، فلاح ناگزیرلنگرودی، و نظایر آن.

۳- نام خانوادگی از واژه های خارجی بوده یا با آن ترکیب شده باشد مانند: علی اف، یوهانسون، چارلتون، جلیلسون و غیره

۴- نام خانوادگی از کلمات مذموم و یا مغایر با ارزشهای فرهنگ اسلامی باشد، مانند : بی دین، شیطان پرست و نظایر آن.

۵- نام خانوادگی از واژه های منسوب به مناصب یا القاب و عناوین باشد، مانند: سرهنگ، خان، مهندس و نظایر آن .

۶- نام خانوادگی از اسامی محل یا منسوب به محل و نامناسب باشد.

۷- هرگاه محکومیت جزائی موثر برای یکی از افراد خانواده پیش بیاید و داشتن آن نام خانوادگی موجب ننگ و سرافکندگی باشد.

۸- هرگاه تغییر نام خانوادگی به منظور وحدت با نام خانوادگی پدر، جد پدر ، فرزند ، برادر، خواهر و عمو باشد.

۹- تغییر نام خانوادگی به منظور وحدت با نام خانوادگی مردی که مادر پس از فوت پدر طفل طبق مقررات ایران رسما با وی ازدواج نموده است با رعایت سایر مقررات مربوطه بلااشکال است.

توجه شما را به این استفتا از رهبر جلب می کنم

استفتائات احکام سفر مناسک حج احکام خمس
جــستجــو
ارسال استفتاء
سادات و انتساب به آنان‏
اجوبه الاستفتائات
س ۱۰۰۹: مادر من از سادات است، لطف فرموده امور ذیل را بیان فرمایید:
۱ ـ آیا من هم از سادات محسوب می‏شوم؟
۲ ـ آیا فرزندان من هر چقدر پائین روند، از سادات شمرده می‏شوند؟
۳ ـ بین کسی که از طرف پدر سید است و کسی که از طرف مادر سید است، چه تفاوتی وجود دارد؟
ج: گرچه منتسبین به پیامبر اکرم(صلی الله علیه وآله) از طرف مادر هم از اولاد رسول اکرم(صلی الله علیه وآله) محسوب می‏شوند، ولی ملاک ترتب آثار و احکام شرعی سیادت، انتساب از طرف پدر است.
http://farsi.khamenei.ir/treatise-content?id=۸۴#۱۰۰۹

بنابر این امکان ثبت سیادت شما در شناسنامه وجود ندارد هرچند شما از اولاد رسول اکرم هستید و با حضرت زهرا محرم می باشید

در ضمن تغییر فامیل به موسوی اولا باید با اجازه اشخاصی که به این نام هستند باشد در ثانی در سیادت شما تاثیری نداردصرف تغییر فامیل

هیچ راه دیگری هم وجود ندارد
موفق باشید