بذل مهریه در طلاق بدلیل عسروحرج از طرف زوجه الزامی است؟

پرسیده شده
۲۵ پاسخ ۵۳۲ #51514734

با سلام و احترام
زوجه در دوران عقد (و قبل از نزدیکی) درخواست طلاق بدلیل عسر و هرج (ناشی از سو معاشرت زوج) داده است. آیا در طلاق از طرف زوجه بدلیل عسر و هرج، بذل بخشی از مهریه الزامی است؟
مهریه کامل زوجه ۳۰۰ سکه است، اگر بتواند طلاق بگیرد چقدر از مهریه حق اوست و چقدر رو برای طلاق ناشی از عسر و هرج باید بذل کند تا بتواند طلاق بگیرد؟
آیا این حرف درسته که میگه:معمولا پرونده های طلاق به استناد عسر و حرج زوجه با نبخشیدن عمده مهریه به نتیجه نمی رسد. (گفته شد معمولا و نه تمامی موارد)

مشاوره حقوقی طلاق از طرف زن
۲۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اگر عسر و حرج ثابت شود نیازی به بذل مهریه نیست مگر خود زوجه بخواهد برای تسریع در روند پرونده مقداری و یا کل مهریه را ببخشد.

بااحنرام
اگر زوج بخواهد طلاق بگیرد می تواند مقداری از مهریه را ببخشد

درود:عسر وحرج ارتباطی به بذل مهریه ندارد،درزمان عقد مهریه زوجه در صورت عدم نزدیکی نصف خواهد بود،عسروحرج نیاز به اثبات دارد در صورت اثبات در دادگاه وعدم سازش از طریق زوج امکان طلاق برای زوجه وجود .دارد.

با اثبات عسر وحرج نیازی به بذل مهریه نیست اما بسیاری از محاکم بدون بذل مهریه رای طلاق صادر نمیکنند مخصوصا اگر مهر سنگین باشد.

بستگی به قاضی پرونده وچگونگی اثبات عسروحرج ودفاع شماد آرد امامعمولا قضات درصورتی که زوجه مهریه راببخشد راحت تر حکم طلاق راصادرمیکنند.

ماده ۱۰۹۲ قانون مدنی ، هرگاه شوهر قبل از نزدیکی زن خود را طلاق دهد ، مستحق نصف مهر خواهد بود و اگر شوهر بیش از نصف مهر را قبلا داده باشد ، می تواند مازاد بر نصف را پس بگیرد .
طلاقی که قبل از نزدیکی واقع شود بائن است. الزامی به بخشیدن مهریه در این شرط نمی باشد. چیزی که شما بیان کردید مربوط به طلاق خلع است که باید مقداری از مهریه بخشیده شود.

خیر در صورت اثبات عسر و حرج نبازی به بذل مهریه نمی باشد