آیا کشت زمین خلع ید شده جرم است؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۲,۳۴۵ #51358405

آیا جرم کیفری کشت زمین کشاورزی که به تصرف اداره منابع طبیعی در آمده و خلع ید شده زندانی هم دارد؟

مشاوره حقوقی خلع ید و تخلیه
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام
چنانچه زمین به تصرف منابع طبیعی درآمده باشد و بدون اجازه منابع طبیعی اقدام به کشت نمایید ضمن اینکه خلع ید شده حاکی از سند دار بودن زمین است.لذا جرم تصرف عدوانی روی داده است و طبق ماده ۶۹۰قانون مجازات از یکماه تایکسال حبس دارد.
ماده ۶۹۰ قانون مجازات اسلامی
هر کس به وسیله صحنه‌سازی از قبیل پی‌کنی، دیوارکشی، تغییر حد فاصل، امحای مرز، کرت‌بندی، نهرکشی، حفر چاه، غرس اشجار و‌زارعت و امثال آن به تهیه آثار تصرف در اراضی مزروعی اعم از کشت شده یا در آیش زراعی، جنگل‌ها و مراتع ملی شده، کوهستان، باغ‌ها، قلمستان‌ها،‌منابع آب، چشمه‌سارها، انهار طبیعی و پارک‌های ملی، تاسیسات کشاورزی و دامداری و دامپروری و کشت و صنعت و اراضی موات و بایر و سایر‌اراضی و املاک متعلق به دولت یا شرکت‌های وابسته به دولت یا شهرداری‌ها یا اوقاف و همچنین اراضی و املاک و موقوفات و محبوسات و اثلاث‌باقیه که برای مصارف عام‌المنفعه اختصاص یافته یا اشخاص حقیقی یا حقوقی به منظور تصرف یا ذیحق معرفی کردن خود یا دیگری، مبادرت نماید یا‌بدون اجازه سازمان حفاظت محیط زیست یا مراجع ذیصلاح دیگر مبادرت به عملیاتی نماید که موجب تخریب محیط زیست و منابع طبیعی گردد یا‌ اقدام به هر گونه تجاوز و تصرف عدوانی یا ایجاد مزاحمت یا ممانعت از حق در موارد مذکور نماید به مجازات یک ماه تا یک سال حبس محکوم‌می‌شود. دادگاه موظف است حسب مورد رفع تصرف عدوانی یا رفع مزاحمت یا ممانعت از حق یا اعاده وضع به حال سابق نماید..