اگر او واقعا خودکشی کند بنده از منظر قضایی متهم یا مجرم هستم؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۶۶۱ #51349631

سلام
من با خانمی در رابطه هستم
ایشان بنده را تهدید میکند که در صورت جدایی خودمشی خواهد کرد و نامه ای خواهد نوشت که من عامل خودکشی هستم.
راه چاره چیست؟
با تشکر

مشاوره حقوقی کیفری
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام

ساسا خودکسی جرم نیست
در صورت وقوع این امر مسئولیتی متوجه شما نخواهد بود

گرچه خودکشی جرم نیست ولی به احتمال قوی به اتهام قتل از شما شکایت خواهند نمود و برای تحقیقات قضایی شما را مدتی بازداشت خواهند نمود بنابراین پایان دادن به این رابطه بهترین راهکار است.

شما مجرم محسوب نمی شوید.

در قانون ما خودکشی جرم نیست اما معاونت در خودکشی، زمانی جرم دانسته می‎شود که به حد «سببیت» برسد؛ مثال فرد از ناآگاهی کسی سوءاستفاده کند و موجب مرگ او به دست خودش شود. در این حالت معاونت در خودکشی، قتل عمد دانسته می‎شود. تهدید به انجام خودکشی نیز در قوانین جزایی جرم نیست، مگر آنکه ازسوی فرد زندانی و در زندان انجام شود که در آن صورت، تخلف انضباطی از آیین‌نامه زندان تلقی می‎شود و با آن برخورد قضایی خواهد شد.
طبق ماده ۷۴۳ قانون مجازات اسلامی بخش جرایم علیه عفت و اخلاق عمومی در بند ب) و قانون جرایم رایانه ای آمده است چنانچه افراد را به ارتکاب جرائم منافی عفت یا استعمال مواد مخدر یا روان‌گردان یا خودکشی یا انحرافات جنسی یا اعمال خشونت‌آمیز تحریک یا ترغیب یا تهدید یا دعوت کرده یا فریب دهد یا شیوه ارتکاب یا استعمال آن‌ها را تسهیل کند یا آموزش دهد، به حبس از نود و یک روز تا یک سال یا جزای نقدی از پنج میلیون (۵/۰۰۰/۰۰۰) ریال تا بیست میلیون (۲۰/۰۰۰/۰۰۰) ریال یا هر دو مجازات محکوم می‌شود. و در
تبصره ـ زد و خورد در زندان، خودزنی، اقدام به خودکشی یا تهدید به انجام آن و هر نوع عملی که طبق مقررات خلاف محسوب می‌شود ممنوع بوده و متخلف طبق نظر شورای انضباطی تنبیه و حسب مورد به مراجع قضائی معرفی خواهد شد.
در قانون ما خود کشی جرم نیست اما اقدام بهه خودکشی جرم است و اگر عمل و رفتار شما نوعا جزو اعمال اقدام به خودکشی باشد موجب کیفر است. با ثبت درخواست ارزیابی ( مشاوره تلفنی ،حضوری) امکان ارائه پاسخ جامع تر را فراهم نمایید تا به نتیجه مطلوب برسید .موفق باشید

با سلام وقت شما بخیر
مسئولیت رفتار خانم با خودش می باشد و خود کشی رفتار جرم انگاری شده محسوب نمیشود. در صورتی که اقدام یا رفتاری متوجه شما باشد مورد اتهام قرار خواهید گرفت به خواست و تهدید غیر منطقی ایشان اهمیتی ندهید با صحبت منطقی و عاقلانه شرایط را کنترل بفرمائید.موفق باشید

خیر مجرم محسوب نمی شوید.

خود کشی جرم نیست و شما نیز مجرم نخواهید بود