چه مواردی سوسابقه حساب میشود؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۱۸۴ #51168546

سلام از یه بنده خدایی شنیدم که تا حکم زندان صادر نشود سو پیشینه محسوب نمیشود آیا درسته این حرف؟ یا هر حکمی بر علیه شخص سوپیشینه حساب میشود؟

مشاوره حقوقی کیفری
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
صرفا حبس دلیل بر سوء پیشینه نیست و حتی شلاق نیز موجب سوء پیشینه میگردد

با سلام و احترام
بستگی به مجازات تعیین شده دارد
با ماده ذیل تطبیق دهید
ماده ۲۵ - محکومیت قطعی کیفری در جرائم عمدی، پس از اجرای حکم یا شمول مرور زمان، در مدت زمان مقرر در این ماده محکوم را از حقوق اجتماعی به عنوان مجازات تبعی محروم می کند:

الف - هفت سال در محکومیت به مجازات های سالب حیات و حبس ابد از تاریخ توقف اجرای حکم اصلی
ب - سه سال در محکومیت به قطع عضو، قصاص عضو در صورتی که دیه جنایت وارد شده بیش از نصف دیه مجنی علیه باشد، نفی بلد و حبس تا درجه چهار
پ - دو سال در محکومیت به شلاق حدی، قصاص عضو در صورتی که دیه جنایت وارد شده نصف دیه مجنی علیه یا کمتر از آن باشد و حبس درجه پنج

تبصره ۱ - در غیر موارد فوق، مراتب محکومیت در پیشینه کیفری محکوم درج می شود لکن در گواهی های صادره از مراجع ذیربط منعکس نمی گردد مگر به درخواست مراجع قضایی برای تعیین یا بازنگری در مجازات
تبصره ۲ - در مورد جرائم قابل گذشت در صورتی که پس از صدور حکم قطعی با گذشت شاکی یا مدعی خصوصی، اجرای مجازات موقوف شود اثر تبعی آن نیز رفع می شود.
تبصره ۳ - در عفو و آزادی مشروط، اثر تبعی محکومیت پس از گذشت مدت های فوق از زمان عفو یا اتمام مدت آزادی مشروط رفع می شود. محکوم در مدت زمان آزادی مشروط و همچنین در زمان اجرای حکم نیز از حقوق اجتماعی محروم می گردد.

در برخی موارد صحیح است ولی مطلقا خیر

سوابق کیفری موثر فقط موارد خاصی است.

این حرف درست نیست . چون درجرائمی که مجازات آن شلاق حدی هست ، سوء پیشینه موثر کیفری محسوب میشود

سلام
بعضی از محکومیت ها که قطعی شده باشند تحت عنوان محکومیت موثر به عنوان سوء پیشینه محسوب می‌شود مانند ایراد ضرب و جرح منتهی به قتل و نقص عضو یا مانند کلاهبرداری
اما بعضی از جرائم حتی در صورت محکومیت تحت عنوان سوء پیشینه مشکل ایجاد نمی نمایند مانند تصادفات که غیر عمدی است