به علت نداشتن مدرک، مرا از کار بیکار کرده اند، تکلیف چیست؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۵۳۷ #51065240

با عرض سلام
من در حدود ۲۶ سال در یه مغازه لوازم یدکی مشغول کار هستم ولی بعد از این همه مدت به دلایلی الکی من را اخراج نموده افغانی هستم و چون میداند که مدرک اقامت ندارم سو استفاده کرده ایا میتوانم شکایت کنم

مشاوره حقوقی اداره کار
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
می توانید با اعلام مراتب به اداره کار تقضاای محکومیت ایشان را به مجازات جرم بکار گماردن اتباع خارجه فاقد پروانه نمایید

متعهدین در صورت ترک تحصیل یا انصراف از ادامه تحصیل، ممنوعیت از ادامه تحصیل، اخراج و یا انفصال دائم از خدمت، استنکاف از‌استخدام، عدم استخدام ناشی از تقصیر، ترک خدمت و بازخرید نمودن خدمت و به طور کلی در صورت فراهم نمودن موجبات عدم انجام تمام یا‌قسمتی از خدمت مورد تعهد به جز در موارد استثنایی مذکور در این قانون مکلفند دو برابر هزینه‌های تحصیلی و دو برابر حقوق کارآموزی دریافتی را‌حسب درخواست وزارت فرهنگ و آموزش عالی و وزارت آموزش و پرورش به خزانه دولت پرداخت نمایند، چنانچه قسمتی از خدمت مورد تعهد‌انجام شده باشد وجوه مزبور به نسبت کسر خدمت دریافت خواهد شد. ‌تبصره ـ چنانچه موارد یاد شده در ماده فوق ناشی از تقصیر متعهد نباشد و عرفا نتوان آن را معلول عمل وی تلقی نمود به تشخیص وزارت آموزش‌و پرورش، متعهد از پرداخت وجوه مذکور در ماده فوق معاف بوده و تعهد وی لغو خواهد شد.

کارفرمایانی که اتباع بیگانه را که فاقد پروانه کارند و یا مدت اعتبار پروانه کارشان منقضی شده است به کار گمارند و یا اتباع بیگانه را در کاری غیر از آنچه در پروانه کار آنها قید شده است بپذیرند و یا در مواردی که رابطه استخدامی تبعه بیگانه با کارفرما قطع می گردد مراتب را به وزارت کار و امور اجتماعی تبعه بیگانه با کارفرما قطع می گردد مراتب را به وزارت کار و امور اجتماعی اعلام ننمایند، با توجه به شرایط و امکانات خاطی و مراتب جرم به مجازات حبس از ۹۱ روز تا ۱۸۰ روز محکوم خواهند شد .