در پرونده نفقه، شهادت فرزند چه تاثیری خواهد داشت؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۳۱۳ #50956932

سلام
روز بخیر
اگر در پرونده نفقه در شورای حل اختلاف مرد فرزندش را بیاورد که بگوید خرج خانه را میدهد ولی بگوید که به مادرم پول نمیدهد و مادرم شاغل است و خودش خرج میکند.
آیا به نفع زن است یا خیر؟
مرد هیچگونه واریزی و فاکتوری هم ندارد و برای زن پولی نمیدهد و زن هم دو شاهد دارد که شهادت دهند اما شهادت فرزند با گفتن پدرم خرج خانه میکند ولی به مادرم پول نمیدهد، رای به نفع کیست؟

مشاوره حقوقی نفقه
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

پرداخت نفقه به عهده زوج است حتی اگر زوجه شاغل باشد نفقه شامل مخارج خانه فقط نیست و شامل رفع نیازهای زوج در حد متعارف و متناسب شان زوجه شهادت کودک نابالغ به عنوان ادله اصلی اثبات دعوی پذیرفته نیست وفقط جهت مزید اطلاع پذیرفته میشود

با سلام
اولا اینکه نفقه صرف تهیه مایحتاج خانه نیست و شامل هزینه های شخصی زن هم میباشد حتی اگر زن شاغل باشد
ثانیا اگر فرزند بالغ باشد شهادتش پذیرفته میشود
درغیر اینصورت قاضی فقط ان را استماع میکند و ممکن است برای دادگاه مفید باشد .
درصورتی که ثابت شود شما هزینه های شخصی زن را که جز نقه میباشد پرداخت نمیکنید در این خصوص رای به نفع شما صادر نخواهد شد

با سلام واحترام
شهادت همان دوشاهد برای اثبات ترک انفاق کفایت میکند و فرزند میتواند برای عدم دریافت نفقه از پدرش شکایت نمایید

با سلام و تقدیم ادب
حسب ماده ۱۱۰۷ قانون مدنی نفقه عبارت است از همه نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن ‌از قبیل مسکن، البسه، غذا، اثاث منزل و هزینه‌های درمانی و بهداشتی و خادم در صورت ‌عادت یا احتیاج به واسطه نقصان یا مرض.
آنچه فرزند بیان کرده اند مفید علم برای قاضی نیست چرا که این جمله هم به معنی پرداخت نفقه و هم به معنی عدم پرداخت است.این دلیل را در کنار سایر ادله باید سنجید هر چند که شهادت فرزند به عنوان شاهد یا بینه اخذ نمیشود بلکه به عنوان شخصی که مطلع است درج می گردد.

بهرحال زوج علاوه بر تهیه مسکن و مخارج خورد و خوراک ملزم به پرداخت هزینه البسه و سایر هزینه های شخصی متعارف زوجه نیز میباشد و صرف پرداخت مخارج خانه طبق قانون نمیتواند از پرداخت سایر هزینه های زوجه که بر ذمه زوج میباشد امتناع کند حتی اگر زوجه شاغل باشد

شهادت با دو مرد عادل وبالغ وعاقل بعنوان ادله پذیرفته میشه وگواهی کودک به اندازه شهودشرعی اعتبارشهادت ندارد وی بی تاثیر هم نیست

سلام

وقتی زوجین با هم زندگی می کنند ظاهر امر بر تامین مایحتاج زندگی و پرداخت نفقه است توجه داشته باشید نفقه فقط وجه نقد نیست
شهادت فرزند هم چنانچه نابالغ باشد می تواند در حد اطلاع مفید باشد