قرارداد شفاهی کار، به نفع کارفرماست یا کارگر؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۳۲۳ #50907542

با سلام
من یه شرکت دارم و یک قراداد در تاریخ ۹۸/۰۱/۰۱ تا ۹۸/۰۲/۳۱ داشتم و چون اداره از کار شرکت راضی بود قرارداد در نسخه جدید از تاریخ ۹۸/۰۳/۰۱ به مدت یک سال تمدید شد، یک کارگر که به صورت شفاهی در قراداد اول کار می کرد در قرارداد دوم کارگر رو دوباره به کارگیری نکردم و الان شکایت کرده که من را اخراج کرده اند و باید به کارگیری دوباره شوم.
حق با کارگر است یا کارفرما؟
و یک توضیحی درباره نظرتون بدین.
ممنون میشم.

مشاوره حقوقی اداره کار
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

قرارداد شفاهی در صورتی که نوع کار دائم باشد به ضرر کارفرماست. چون مقید به مدت خاص نیست و کارگر می تواند ندعی دائم بودن آن باشد و پذیرفته خواهد شد

با سلام قرارداد شفاهی بوده و معتبر است و چنانچه ماهیت کار مستمر باشد این قرارداد به ضرر کارفرماست و دائم تلقی میشود. و کارگر میتواند درخواست عودت به کار را بدهد.

در ماده ۷ قانون کار این مساله پیش‌بینی شده که قرارداد‌های کار می‌تواند کتبی یا شفاهی باشد.
عدم وجود قراردادی معین که تاریخ شروع و پایان همکاری را به طور دقیق مشخص کند به لحاظ قانونی به معنی همکاری دایم می باشد
اگر قرارداد مشخصی بین کارگر و کارفرما وجود نداشته باشد که جزییات پرداختی ها را مشخص کند کارگر میتواند بعد از قطع همکاری هر گونه ادعایی را در مورد میزان پرداختی ها مطرح نموده و بر اساس آن طرح دعوی نماید .
در هر حال و در صورت بروز اختلاف حکم ورای قطعی مراجع حل اختلاف قاطع دعوی خواهد بود .