آیا استشهاد همسایگان یا خانواده خودم لازمه برای ترک خانه همسرم اگه لازمه اینجور برگه استشهادیه رو از کجا بگیرم؟

پرسیده شده
۲۱ پاسخ ۳۱۸ #50671733

سلام وقتتون بخیر،خانمم حدود ۷ ماهه خونه رو ترک کرده بخاطر ضرب و جرح با برادرم که در طبقه پایین خونه جلو ورودی درب بوده، و شکایت کرده با صورتجلسه ۱۱۰ و پزشک قانونی،خونه ما دوطبقه هست و طبقه پایین خونه پدرم با ورودی مشترک، بردارم هم خونه اش جای دیگست، همان اول اظهارنامه فرستادم ولی برنگشت وگفته بعداز دادگاه برادرت برمیگردم و زمان رسیدگی هم به سال بعد افتاده،هرماه مبلغ ۴۰۰ و ۵۰۰تومن بابت خرجی به کارتش انتقال دادم،به تازگی شرط گذاشته و میگه اگه خونه رو بنامم که برمیگردم وگرنه که هیچ،یه فیلم کوتاه از دوران قبل از این دعوا از من داره که دعوای لفظی با خانمم داشتم و چند صدای ضبط شده، دادخواست تمکین فرستادم و نوبت بعد از عید هست برای شورای حل اختلاف چند تا سوال:
۲-آیا خانمم میتونه بخاطر امنیت جانی استنادکنه درحالی که با برادرم درگیرشده و من فقط میانجی کردم و بخاطر برادرم خونه منو ترک کرده و صرف یکبار اتفاق امنیت جانی قابل استناده؟ ۲-آیا شرط گذاشتن خونه بنام زدن برای زن جزءتمکینه و قاضی قبول میکنه؟ ۳- آیا فیلم دعوای لفظی و صدای ضبط شده رو قاضی قبول میکنه بعنوان سوء معاشرت و دادخواست تمکین رد میشه؟

مشاوره حقوقی الزام به تمکین
۲۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
باید منزل مستقل تهیه کنید

بادرودوسلام شما باید منزل مستقل تهیه نماییدولو به نام زوجه نباشد.

با سلام و درود . تهیه ی منزل مستقل لازم است . ولی الزامی نیست که منزل را به نام همسرتان کنید .

با سلام و آرزوی خیر
بموجب ماده ۱۱۱۴ ق . مدنی زن باید در منزلی که شوهر تعیین میکند سکنی نماید مگر آنکه اختیار تعیین منزل به زن داده شده باشد.
این امر فی الواقع هم حق و هم تکلیفه ؛ یعنی وظیفه تامین مسکن علیحده حق وتکلیف زوج است.
اما شرط انتقال مالکیت برای تمکین شرط مستدل و پذیرفتنی نیست.
اصولا با وصفی که فرمودیدبا ارائه گواهی پزشکی قانونی و اثبات عدم امنیت و درصورتی که واحد مسکونی از هم تفکیک نشده میتواند تقاضای تامین مسکن علیحده کند‌ چرا که بموجب ماده ۱۱۱۵ اگر بودن زن با شوهر در یک منزل متضمن خوف ضرر بدنی و یا مالی یا شرافتی برای زن باشد در صورت ثبوت مظنه ضرر مزبور محکمه حکم بازگشت به منزل شوهر نخواهد داد و مادام که زن در بازگشتن به منزل مزبور معذور است نفقه بر‌عهده شوهر خواهد بود.

سلام مرد باید منزل مناسب تهیه کند و انتقال سند نیاز نیست

با درود..
در اینخصوص تهـیه منزل مستقل و متناسب می بایستی تهیـه شـود و حتی در صورت اثبات موضوع عدم امنیت جانی خود با گواهی پزشکی قانونی می‌تواند تهیـه مسکن علی الحده برای ایشان را نیز به شـما تکلیف نماید..

انتقال سند خانه ب نام زوجه ارتباطی ب تمکین ندارد،همسرتان می‌تواند مستند ب ادله و مدارک ادعای عدم امنیت جانی کرده و تقاضای منزل مستقل را داشته باشد،صدای ضبط شده بعنوان اماره قابل استناد هست ک می‌تواند موجب حصول علم مرجع رسیدگی شود،قبول یا رد دادخواست تمکین بستگی ب مدارک و مستندات و بررسی جمیع آنها دارد،اگر زوجه عدم امنیت جانی را اثبات کند تمکین رد می‌شود