آیا همسرم در دوران حق حبس می تواند برای طلاق اقدام کند در صورتی که نفقه وی پرداخت شود؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۱,۳۳۸ #50604094

با سلام خسته نباشی من و خانمم در دوران عقد هستیم .به دلیل دخالت های مادر خانمم منو خانمم قهر کردیم .حالا خانمم تحت فشار مادرش رفته برای نفقه شکایت کرده منم برای تقابل تمکین شکایت کردم وکیل خانمم از حق حبس خانمم استفاده کرده که تمکین من رد شد .حالا من اگر نفقه ایشان را بدم ماه به ماه .خانمم میتواند از من طلاق بگیرد من شرایط نه دوازده گانه رو دارم نه زندگی شروع کردیم که از عسر و حرج استفاده کند .من خانمم دوست دارم و نمیخوام طلاق بدم آیا میتواند با این شرایط بازم از من طلاق بگیرد .

مشاوره حقوقی طلاق از طرف زن
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
اگر مواردی که موجب ایجاد حق طلاق می شود را ثابت کند می تواند تقاضای طلاق دهد

«زن نیز می‌تواند با وجود شرایط مقرر در مواد ۱۱۱۹ (شروط ضمن عقد با وکالت به زن در طلاق)، ۱۱۲۹ (طلاق در صورت عجز یا امتناع از پرداخت نفقه) و ۱۱۳۰ (عسر و حرج زن) از دادگاه تقاضای طلاق نماید.»

بسمه تعالی : فرض سوال حضرتعالی عرض کنم : حق حبس نسبت به پرداخت مهریه در زمانی که زوجه در زمان عقد باشد و عروسی نکرده باشد قابل اعمال است بدین ترتیب که تا مهریه زوجه پرداخت نشود میتواند از تمکین خوداری نماید که البته نظر علما فقه فقط از تمکین عام میتواند خودداری نماید و تمکین خاص را محاز ندانسته اند . اما دیوان عالی کشور عام و خاص را مجاز دانسته .. پس رد تقاضای تمکین شما درست بوده . حبس زوجه از تتمکین قانونی ست . عدم پرداخت نفقه در ۶ ماه متوالی در صورت تمکن مالی میتوان تقاضای طلاق را از جانب زوجه قابل استماع و صدور رای دانست .

سلام
در صورت اثبات عسروحرج به علت موارد دیگر می تواند اقدام به تقاضای طلاق نماید و به نظر شما می توانید تقاضای الزام به ایشان به حسن رفتار و معاشرت را نمایید و حق حبس ایشان را صرفا از تمکین معاف می نماید