آیا فروشنده میتواند در صورتی که در موعد مقرر تنظیم سند را انجام نداده،مطالبه خسارت از خریدار نماید؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۳۳۵ #50540043

سلام
با عرض خسته نباشید
بنده طبق مبایعنامه ای یک ملک خریداری نموده ام که در یکی از بندهای تعهد بنده این بوده که در تاریخ ۹۸/۳/۱ مبلغ ۲۰۰میلیون تومان از ثمن معامله را پرداخت کنم که به دلایلی بنده این پول را پرداخت ننموده ام و همچنین فروشنده مقرر شده بود در مورخه۹۸/۳/۱۲ سند را در دفترخانه انتقال دهد که بدلیل تکمیل نبودن مدارک ایشان هم به تعهدشان عمل نکردن، حال ایشان در مورخه ۹۸/۴/۲۵ خسارت بیست میلیون تومانی می نماید که بنده به این موضوع معترض شدم. سوال بنده این است آیا حقشان است یا خیر؟

مشاوره حقوقی ملکی
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

هر دو میتوانید مطالبه خسارت نمایید و تهاتر میشود . بهتر است توافق نمایید .

اگر خسارت بابت تاخیر در پرداخت ۲۰۰ میلیون است غیر قانونی و ربا و قابل دفاع است.
اگر به علت عدم حضور در دفترخانه از تعهدات قراردادی است می توانند مطالبه کنند

با سلام
مطالبه خسارت منوط است به قیدشدن آن در قرارداد چنانچه نسبت به عدم پرداخت ثمن در سررسید یاعدم ایفای تعهد فروشنده خساراتی تعیین شده باشد قابل وصول است

سلام . بر اساس نظر غالب ، تعیین خسارت نسبت به وجه نقد ربا محسوب می شود و قابل مطالبه نیست . هر چند که شرایط قرارداد هم باید بررسی شود .

پرداخت خسارت قراردادی منوط به قراردادن شرط خسارت ومیزان ان است بدین نحوکه اگر وقرار داد امده باشد درصورت عدم پرداخت به موقع ثمن معامله ملزم به پرداخت خسارت می باشید ملزم هستیددرصیورت تخلف بپردازید

چنانچه در قرارداد بابت تاخیر در پرداخت ثمن معامله خسارت تعیین شده باشد فروشنده می تواند مبلغ مندرج در قرارداد را مطالبه نماید در غیراینصورت باید از طریق دادگاه نسبت به تعیین و مطالبه میزان خسارت تاخیر اقدام نماید از طرفی شما نیز می توانید خسارت ناشی از عدم ایفاء تعهد را از فروشنده مطالبه نمایید.