آیا از شهود بخاطر شهادت دروغ میتونم شکایت کنم؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۳۸۲ #50289859

با سلام زوج هستم
همسرم برای نپرداختن هزینه دادرسی استشهادیه ای حاضر کرده و ابراز کرده که خانه دار میباشد و پدر و مادرش تامین هزینه هایش را میکنن.حال ایشان معلم (غیرانتفاعی) هستند و تا خرداد امسال هم تدریس میکردن و حتی تا اخر شهریور هم بیمه برایشان رد شده.حالا دوتا سوال دارم
۱- آیا میتونم در دادگاه این مسئله رو مطرح کنم تا هزینه دادرسی از من ساقط بشه؟
۲- آیا از شهود بخاطر شهادت دروغ میتونم شکایت کنم؟

مشاوره حقوقی خانواده
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام چنانچه ثابت شود ایشان توانایی پرداخت هزینه دادرسی را داشته اند حکم اعسار از هزینه دادرسی رد میشود در نهایت پرداخت هزینه های دادرسی توسط فردی که به اصل خواسته محکوم شده و در ضمن خواسته هزینه دادرسی هم مطرح شده باید توسط شخص محکوم پرداخت گردد در ضمن رد یا پذیرش شهادت شهود با دادگاه است و شما چنانچه به شهادت شهود اعتراض دارید با ذکر دلیل جرح شهود کنید

حتی اگر اعسار ایشان رد شود در پایان حکم شما بایستی هزینه را بپردازید و هزینه دادرسی از شما ساقط نمیشود

بله در صورت اثبات قسم دروغ یاد کردن در دعوای حقوقی و جزایی جرم است

سلام اثبات دارایی ایشان تاثیری در وضعیت شما نخواهد داشت چرا که اگر ایشان مجبور به پرداخت هزینه دادرسی شود در نهایت در مبلغ محکومیت آنرا از شما خواهند گرفت. تشخیص کذب و یا صحت اظهارات شاهد و اعتبار آن با دادگاه است.

بایدادعای خودمبنی براینکه همسرتان شاغل است راثابت کنید .
 در مواردی که دادگاه از شهود مطلعین درخواست ادای شهادت و یا اطلاع کند و بعد معلوم شود که خلاف واقع شهادت داده‌اند اعم از این که به نفع یا ضرر یکی از طرفین دعوا باشد علاوه بر مجازات شهادت دروغ، چنانچه شهادت خلاف واقع آنان موجب وارد آمدن خسارتی شده باشد به تادیه آن نیز محکوم خواهند شد.

سلام
هزینه دادرسی بر عهده ایشان می باشد و اعسار ایشان موجب اخذ هزینه از شما نمی شود، اما اگر در نهایت در اصل خواسته محکوم گردید، بنا به تقاضای همسر به پرداخت هزینه دادرسی هم محکوم می شوید
در صورت اثبات شهادت شهود، می توانید علیه شهود اقدام کیفری نمایید

میتوانید استناد کنید که ایشان معلم هستند و حقوق دریافت میکنند و اعسار ایشان نباید پذیرفته شود و بعد از صدور رای علیه همسرتان اگر سهدو به دروغ قسم خورده اند و خلاف واقع است امکان شکایت وجود دارد