آیا میتوان مجدد بر علیه شخص فروشنده در تعزیرات تنظیم شکایت نمود؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۵۱۶ #50237293

با سلام
حدود ۳ ماه پیش خودرویی را از یک نمایشگاه خودرو خریداری نمودم که در مراجعه به بنگاه شخصی که در آنجا حضور داشت خودرو را بدون رنگ و فابریک معرفی کرد و در قولنامه نوشته شد بنا به اظهار فروشنده خودرو فاقد رنگ و صافکاری بوده و خریدار ۲۴ ساعت فرصت مراجعه به کارشناسی را داراست که پس از مراجعه به کارشناسی در روز بعد خودرو دارای رنگ و ضربه به شاسی بود که بلافاصله به بنگاه مراجعه کردم و درخواست استرداد کالا را نمودم که فروشنده گفت ۳ روز دیگر پولی را که در نمایشگاه کارت کشیدم به حساب واریز خواهد شد و پس از ۳ روز حساب را توقیف خوانده و درخواست زمان برای عودت پول را نمودند و در نهایت پس از ۲۸ روز برای وی اظهار نامه فرستادم و کلیه گفته های فوق را در آن درج کردم و از وی تقاضای فسخ را نمودم که بی پاسخ مانده است. حدود ۴۰ روز بعد از طریق تعزیرات حکومتی از نمایشگاه شکایت کردم که معلوم شد فروشنده شاگرد نمایشگاه بوده و صاحب جواز کسب فرد دیگری است که رای تعزیرات اینگونه است که با توجه به اینکه صاحب جواز کسب قرارداد را تنظیم و امضا نکرده است تبرئه میگردد و با بازرس اداره تعزیرات شیراز که صحبت نمودم وی گفت اشتباه من این بوده که از صاحب بنگاه شکایت کرده ام و باید از فروشنده شکایت میکردم که مجدد شکایت دیگری را بر علیه فرد فروشنده تنظیم نمودم که معاون اجرایی گفت ما به شکایت علیه فرد رسیدگی نمیکنیم. البته رای تعزیرات کاملا در تضاد با ماده ۱۵ و ۱۷ قانون نظام صنفی بود و طبق ماده ۷۲ قانون نظام صنفی رسیدگی به تخلفات صنفی بر عهده تعزیرات است. الان پرونده در مرحله تجدید نظرخواهی است.
سوال :
آیا میتوان مجدد بر علیه شخص فروشنده در تعزیرات تنظیم شکایت نمود؟
و آیا در صورت شکایت از فرد فروشنده وی میتواند با استناد به پرونده قبلی خود را تبرئه نماید؟

مشاوره حقوقی کیفری
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
ابتدا موضوع را از طریق اتحادیه و مجمع امور صنفی پیگیری کنید چنانچه نتیجه نگرفتید اقدام به طرح دعوا در دادگستری کنید.

سلام
می توانید طرح دعوا نماید و بگوید که قرارداد در بنگاه شما منعقد شده است
ضمنا حتما طرح دعوای حقوقی خود را نیز پیگیری نماید و به تعزیرات اکتفا نکنید

از طریق دادگاه طرح دعوی نمایید وقتی در تعزیرات نتیجه نمی گیرید بهتر است از طریق دادگاه عمومی اقدام نمایید .