آیا میتوانم هم اکنون با دادن وکالت از طرف خود مادر را به عنوان ولی قهری قرار دهم؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۵۳۱ #49988023

با سلام-
همسر بنده غیر ایرانی است ( البته اقامت ایرانی هم دارد ) و محل اصلی زندگی ما خارج از ایران است - با توجه به اینکه بعد از فوت پدر ولی قهری فرزندان محسوب میشود - ایا میتوانم هم اکنون با دادن وکالت از طرف خود مادر را به عنوان ولی قهری بعد از فوت خویش قرار دهم که ایشان برای خارج کردن فرزندان در صورت مسافرت به ایران مشکلی برایشان ایجاد نگردد - بنده در ایران امولی ندارم و این مشکل فقط مربوط به خروج فرزندان به خارج از کشور است.

مشاوره حقوقی قرارداد وکالت
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام.
ولایت قهری طفل صغیر و غیر رشید طبق قوانین؛ مختص پدر و جد پدری اوست و قائم به شخص است یعنی مثلا پس از فوت هر دو ولی قهری، قابلیت تنفیذ و انتقال به غیر ندارد و فقط آنها می توانند برای دوران بعد از فوت شان برای طفل صغیر وصی تعیین کنند. ضمن اشاره به این موضوع که حضانت فرزند صغیرتان در شرایط موجود به عنوان مادر با شماست؛ در صورتی که پدر و یا جدپدری فرزندتان در زمان حیات، وصی تعیین نکرده باشند دادگاه به پیشنهاد دادستان فردی که صلاحیت این کار را داشته باشد به عنوان قیم فرزندتان تعیین می کند و در صورتی که شرایط آن را داشته باشید، شخصا شما نیز می توانید قیم فرزندتان باشید.

با سلام. حق ولایت قهری قابل انتقال یا وکالت نیست. شما می توانید ایشان را به عنوان وصی منصوب کنید لکن ولایت قهری جدپدری قابل ازبین بردن نیست.