میتواند بدون اجازه پدر عقد دائم صورت گیرد؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۲۱۳ #49852153

ایا دختری که باکره نیست و اولین ازدواجش است

مشاوره حقوقی خانواده
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

"با سلام"
در صورت نبودن بکارت اذن پدر نیاز نیست

با سلام و احترام
طبق ماده ذیل نیاز به اذن پدر نیست برای ازدواج صبیه
ماده ۱۰۴۳ - نکاح دخترباکره اگرچه به سن بلوغ رسیده باشد موقوف به اجازه پدر یا جد پدری او است و هرگاه پدر یا جد پدری بدون علت موجه از دادن اجازه مضایقه کند اجازه او ساقط و در این صورت دختر می تواند با معرفی کامل مردی که می خواهد با او ازدواج نمایدو شرایط نکاح و مهری که بین آنها قرار داده شده پس از اخذ اجازه ازدادگاه مدنی خاص به دفتر ازدواج مراجعه و نسبت به ثبت ازدواج اقدام نماید.

با گواهی عدم بکارت نیازی به اذن پدر نیست.

با سلام این موضوع از نظر فقهی دارای اختلاف میباشد ولی به لحاظ حقوقی صرفا با گواهی عدم بکارت دیگر نیازی به اذن پدر نمی باشد

اگر دختر باکره نباشه یعنی در اثر ازدواج فاقد بکارت باشه بله میتواند بدون اجاز ازدواج کنه ولی اگر دختر در اثر چیز دیگر فاقد بکارت باشه مثل ورزش های خاص یا رابطه نامشروع بدون اذن پدر نمیشود اگر در ازدواج پدر بزرگ وجود داشته اجازه پدر بزرگ به اجازه پدر اذن دارد اگر دختری با پسری رابطه نامشروع داشته باشد رابطه او و مرد نامشروح بود مطابق قواعد فقهی ازدواج کراهت دارد حرام ابدی است .

برای ازدواج دختری که باکره نیست نیازی به اذن پدر نیست

سلام
ممکن است دختری خواهان ازدواج با شخصی باشد اما پدر او به هر علت اجازه ازدواج را به وی ندهد. در این موارد دختر می‌تواند با مراجعه به دادگاه اجازه ازدواج خود با دیگری را تحت شرایطی اخذ کند. طبق قانون مدنی ایران: «نکاح دختر باکره، اگرچه به سن بلوغ رسیده باشد، موقوف به اجازه‌ پدر یا جد پدری او است و هر گاه پدر یا جد پدری بدون علت موجه از دادن اجازه مضایقه کند، اجازه‌ او ساقط شده و در این صورت دختر می‌تواند با معرفی کامل مردی که می‌خواهد با او ازدواج کند و شرایط نکاح و مهری که بین آنها قرار داده شده، پس از اخذ اجازه از دادگاه مدنی خاص به دفتر ازدواج مراجعه و نسبت به ثبت ازدواج اقدام کند».