به صلاح است اظهارنامه مالیاتی شراکتی تنظیم و به اداره امور مالیاتی ارسال کنم؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۴,۱۵۶ #49350095

سلام.بنده ۶ دانگ سرقفلی مغازه ای رادارم که تا سال۱۳۹۷ در زمان تنظیم اظهار نامه و ارسال آن به اداره امور مالیاتی مربوطه اظهار نامه انفرادی ( فقط بنام خودم چون شریک نداشتم پس باید اظهار نامه بنام خودم ( انفرادی ) تنظیم و به اداره امور مالیاتی مربوطه ارسال میکردم در سال ۱۳۹۸ چون با شخصی شریک کاری و فقط شریک درآمد مغازه ( بدون سرقفلی ) شدم بصورتی که مغازه از من و سر مایه بعهده شریکم و ساعات کاری هم مشترک بودیم حالا که زمان تنظیم و ارسال اظهارنامه عملکرد سال ۱۳۹۸ به اداره امور مالیاتی مربوطه فرارسیده است ( هرساله از اول خرداد ماه تا پایان خرداد ماه زمان تنظیم و ارسال اظهارنامه مالیاتی مشاغل به اداره امور مالیاتی مربوطه میباشد که امسال بدلیل شرایط کرونایی مهلت تنظیم و ارسال اظهارنامه به اداره امور مالیاتی مربوطه تا پایان مرداد ماه تعیین شده و بنده نیز میخاهم تا آخر هفته نسبت به تنظیم و ارسال اظهارنامه به اداره امور مالیاتی مربوطه ( به روال هرساله تمامی مشاغل) اقدام نمایم تصمیم گرفته ام که اظهار نامه مالیاتی امسال را مشارکتی ( بنام خودم و شریکم ( اظهارنامه شراکتی ) یعنی بنام دو نفر که یک نفر بنده و نفر دوم شریکم تنظیم و به اداره مالیاتی مربوطه ارسال کنم با توجه به اینکه شراکت نامه بنده دستنویس و در حضور شهود با امضا و اثر انگشت خودم و شریکم و شهود و در منزل تهیه شده ایا اداره مالیاتی مربوطه این شراکت نامه را قبول میکند؟اگر قبول نمیکند چه مدارکی باید به اداره مالیاتی مربوطه بدهم؟ایا با تنظیم و ارسال اظهارنامه شراکتی به اداره امور مالیاتی مربوطه ( بنام من وشریکم که در درآمد مغازه شریک است نه سرقفلی)اداره امور مالیاتی مربوطه مبلغ درآمد و به تبع ان مالیات را ( چون پیش خودشان تصور نکنند که چون من شریک اوردم پس حتما در امدم بالاتر رفته و انقدر در امد کل مغازه را بالا محاسبه بکنند که مقدار معافیت مالیاتی شریکم خنثی و در نتیجه مالیاتم نیز بیشتر از وقتی بشود که اظهار نامه انفرادی
( موقعی که خودم تنها بودم و اظهار نامه را اتفرادی تنظیم و به اداره امور مالیاتی ارسال میکردم بشود؟

مشاوره حقوقی مالیات
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام. شرکت نامه عادی نیز پذیرفته می شود. خیر مالیات واقعی در نظر گرفته می شود و مرتبط با موارد بیان شده نیست.

با سلام
باید اظهارنامه مالیاتی تقدیم کنید

سلام فعالیت شما مشمول مالیات هست و باید اظهارنامه مالیاتی تقدیم کنید

مالیات با توجه به کسب درآمد اشخاص حقیقی یا حقوقی اخذ خواهد شد لذا تعداد شرکا تاثیری در کاهش یا افزایش مالیات ندارد

با سلام
موضوع شما عینا در ماده ۱۰۱ قانون مالیاتهای مستقیم تصریح شده است و شراکت بمعنای بالا رفتن درآمد نیست هر چند گروه بندی شما نیز تاثیر مستقیم بر مالیات بر درآمد شما خواهد داشت و در صورت تنظیم اظهارنامه مالیاتی بصورت شراکتی حداکثر دو تا معافیت موضوع ماده ۸۴ قانون مالیاتهای مستقیم که در سال ۱۳۹۸ سقف آن ۳۳۰ میلیون ریال بود اعمال میگردد. بنابراین نظر شما را به ماده مزبور جلب مینمایم :

ماده ۱۰۱- درآمد سالانه مشمول مالیات مودیان موضوع این فصل که اظهارنامه مالیاتی خود را طبق مقررات این فصل در موعد مقرر تسلیم کرده‌اند تا ‌میزان معافیت موضوع ماده (۸۴) این قانون از پرداخت مالیات معاف و مازاد آن به نرخ­های مذکور در ماده (۱۳۱) این قانون مشمول مالیات خواهد بود. ‌شرط تسلیم اظهارنامه برای استفاده از معافیت فوق نسبت به عملکرد سال ۱۳۸۲ به بعد جاری است.

تبصره ۱- در مشارکت­های مدنی اعم از اختیاری و قهری شرکا حداکثر از دو معافیت استفاده خواهند کرد و مبلغ معافیت به ­طور مساوی بین آنان تقسیم و ‌باقی­مانده سهم هر شریک جداگانه مشمول مالیات خواهد بود. شرکایی که با هم رابطه زوجیت دارند از لحاظ استفاده از معافیت در حکم یک شریک‌ تلقی و معافیت مقرر به زوج اعطا می‌گردد. در صورت فوت احد از شرکا وراث وی به عنوان قائم‌مقام قانونی از معافیت مالیاتی سهم متوفی در‌مشارکت به شرح فوق استفاده نموده و این معافیت به­طور مساوی بین آنان تقسیم و از درآمد سهم هر کدام کسر خواهد شد.

تبصره ۲- در صورتی که هر شخص حقیقی دارای بیش از یک واحد شغلی باشد، مجموع درآمد واحدهای شغلی وی با کسر فقط یک معافیت موضوع این ماده مشمول مالیات به نرخهای مذکور در ماده(۱۳۱) این قانون می‌شود.

با سلام
اگر مدیریت و مالکیت یا پروانه کسب بنام خود شما باشد شما میتوانید اقدام به تنظیم فرم مالیاتی نمایید