قاضی چرا از زمان درخواست شکواییه به بعد تاخیر تادیه محاسبه نکرده؟

پرسیده شده
۹ پاسخ ۳۲۸ #49286304

با سلام،
من دو فرقه چک حامل از سال ۹۴ داشتم به مبلغ ۱۱۸۰۰۰۰۰ که چک هارو گم کرده بودم سال ۹۷ چکها پیدا میشن. و بنده اقدام میکنم. هر کدام به یک شعبه شورا ارسال شد.حال حکم اومده که تاخیر تایدیه به علت تعلل از سمت من به من تعلوق نمی گیره. میخواستم بپرسم همچین حکمی درست هست یا نه.چون حکم دیگری با همین مبلغ تومان تاریخ. به نفع من تاخیر تایدیه صادر شده، به چه دلیل قاضی حکم بی حقی به من داده، اگر داده چرا از زمان درخواست شکواییه به بعد تاخیر تایدیه محاسبه نکرده، ممنون میشم راهنمایی کنید که چیکار کنم.

مشاوره حقوقی چک
۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

رویه های قضایی مختلف است.علی الاصول باتوجه به ماده ۵۲۲آیین دادرسی مدنی خسارت تاخیرتادیه باید اززمان مطالبه دین وتقدیم دادخواست محاسبه گردد.امابرخی ازقضات نیز تبصره ماده (۲) قانون اصلاح قانون صدور چک را ملاک قرارداده وتاریخ خسارت تادیه رااز سررسیدچک لحاظ می کنند.وصحه من نهند براینکه منظور از عبارت "کلیه خسارات و هزینه‌های لازم از قبیل هزینه‌های دادرسی .."خسارات تاخیر تادیه برمبنای نرخ تورم از
تاریخ چک تا زمان وصول آن می باشد

رای دادگاه صحیح نیست لذا می توانید در صورت عدم اتمام هملت اعتراض به رای اعتراض کنید چرا که خسارت تاخیر تادیه از زمان تاریخ سر رسید چک قابل محاسبه خواهدبود

قانونا خسارت تاخیر تادیه در مورد چک از تاریخ سر رسید چک قابل محاسبه و دریافت است .

سلام . اگر مهلت اعتراض به رای تمام نشده نسبت به آن اعتراض کنید و اگر مهلت آن تمام شده است امکان اعاده دادرسی وجود خواهد داشت

اولا شما دادخواست دادین نه شکواییه درثانی احتمالا شما ۱۵روزمهلت رو رعایت نکردین خسارت تاخیر تادیه ا تاریخ سررسید یا تاریخ اخذگواهی عدم پرداخت است بعضی ا قضات دادگاه متاسفانه بعداز یکسال از تاریخ سرسید محاسبه نمیکنند

نسبت به تقدیم دادخواست تجدیدنظر خواهی در موعد قانونی و تقدیم لایحه‌ در خصوص موضوع مذکور اقدام تا در دادگاه عمومی حقوقی که شورا در معیت آن فعالیت دارد به آن رسیدگی شود و حکم مقتضی صادر گردد

با درود

رای به ظاهر صحیح است چرا؟

زیرا دارنده تکالیفی دارد که اگر بدان عمل نکند از حقوقی همچو تاخیر تادیه محروم می‌شود.

لکن، دادخواست حقوقی با عنوان دیگر می‌توان علیه صادر کننده طرح نموده.