آیا بیع با چک عادی انجام میشود؟و اگر چک پاس نشود مشاور املاک مسئول خواهد بود؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۳,۰۸۱ #49149226

با سلام. بنده دفتر املاک دارم و یه سوال در مورد مبایعه نامه ملک دارم.
میخواستم بدونم آیا بیع با چک عادی هم جاری میشه؟ یعنی اگه روز نوشتن مبایعه نامه برای همه ثمن چک داده بشه و هیچ پول نقد یا چک رمزدار یا بانکی رد و بدل نشه و برای کل ثمن معامله ( به جز ۱۰ درصد مربوط به سند) چک برای تاریخ دیگه ای داده بشه، بیع برقرار شده؟ و اگه چک پاس نشه مسئولیت بنده به عنوان دفتر املاک چیه؟

مشاوره حقوقی چک
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

مسئولیتی متوجه املاک نخواهد بود…

متصدی بنگاه مسؤل نمی‌باشد

سلام خللی به قرارداد وارد نیست و مسئول بنگاه نیز مسئولیتی ندارد .

درود
طبق مقررات قانون مدنی بیع با قصد انشاء ی وقوع آن با رعایت جمیع شرایط قانونی از جانب بایع و خریدار محقق میشود حال آنکه اولا : چک وسیله ی پرداخت دین و جایگزین وجه نقد میباشد و اعتبار آن پس از امضاء ی صاحب حساب به میزان مندرج در آن محقق است حتی اگر چک به هرقسم بوده و مدت دار بوده باشد ( چرا پرداخت ثمن بیع میتواند موجل و مدت دار باشد ) ثانیا : کل ثمن میتواند موجل باشد و پرداخت آن در زمان دیگری با توافق طرفین صورت پذیرد . ثالثا : چک اگر در زمان سررسید محل نداشته باشد اصل بر صحت بیع میباشد مگر شرط خلاف آن در مبایعه نامه ذکر شده باشد. رابعا : مدیر بنگاه معاملات ملکی هیچ گونه وظیفه ای در انجام تعهدات طرفین نداشته و مسئولیتی ندارد مگر شرط مسئولیت برای وی درج شده باشد.

سلام
در صورتی که اعلام فرمودید نیز معامله منعقد شده و صرفا ثمن معامله موجل و مدت دار می باشد و عدم وصول وجه چک مسیولیتی را متوجه بنگاه دارنمیکند، مگر اینکه شما بعنوان ضامن پشت چک را امضا نمایید یا به هر نحو دیگری وصول چک را تضمین کنید در این صورت مسیول خواهید بود