ابرا نمودن مهریه چه مفهومی دارد؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۱,۸۶۱ #49104863

ابرا نمودن مهریه یعنی چه و همینطور اسقاط مهریه یعنی چه؟

مشاوره حقوقی مهریه
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام
ابراء نمودن مهریه یااسقاط مهریه یعنی که زن ذمه شوهر را نسبت به مهریه ساقط کندو بگوید چیزی از حق من بعنوان مهریه برگردن تو نیست و بریء الذمه هستی .

ابرا مهریه به معنای ساقط کردن حق دریافت مهریه هستش هر دو یک معنا دارند

ابرا ایقایی یک طرفه و منظور بخشیدن حق دینی است اگر مهریه ایرا شده یعنی بخشیده شده

ابراء عبارت از این است که داین (طلبکار، در اینجا زوجه که مستحق مهریه است) از حق خود به اختیار صرف‌نظر کند. یکی از اسباب سقوط تعهدات است . از مصادیق ابراء می‌توان به ابراء مهریه اشاره کرد، ابرا حق دینی را از بین میبرد (حق دینی عبارت است از حقی که شخصی بر گردن شخصی دارد) البته ابرا وقتی موجب سقوط تعهد می‌شود که متعهدله ( شخصی که تعهد به نفع او بوده) برای ابراء اهلیت (عاقل و بالغ و رشید / مختار) داشته باشد. اسقاط حق عملی است ارادی که موجب زوال مستقیم حق از سوی دارنده آن می گردد.

از اسباب اسقاط( افتان) مهریه از ذمه مرد ابراء ( براءت ) است یعنی زن مهریه خود را می بخشد و ذمه شما بریء می شود.و مهریه ای از شما نخواهد گرفت.

با سلام
ابرا یعنی چشم پوشی و صرف نظر کردن طلب کار از طلب خود با انجام عمل ابرا دائن دین مدیون را نسبت به خود اسقاط می نماید و دیگر نمی تواند به آن رجوع نماید