با توجه به اینکه ملک مشاع هست و از قدیم محدوده زمین ها صرفا لفظی مشخص شده ایشون از لحاظ قانونی چنین حقی دارند؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۶۱ #49086179

سلام وقت بخیر
پدربزرگ بنده زمین زراعی داشتند که بعد از فوتشون تحت تصرف پدر و عموی بنده در میاد. این دو بردار از گذشته به طور غیر رسمی و صرفا لفظی و شفاهی تصمیم میگیرن هر کدومشون توی دو قطعه با چاه جدا اقدام به کشت کنن. چاه عموی بنده چون به مسیر اصلی نزدیک تر هست برقی شده ولی حالا که ما می خوایم برقی کنیم ایشون اجازه نصب تیر برق رو نمیدن. میخوام بدونم با توجه به اینکه ملک مشاع هست و از قدیم محدوده زمین ها صرفا لفظی مشخص شده ایشون از لحاظ قانونی چنین حقی دارند؟

مشاوره حقوقی ملکی
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود باید مکتوب میشد.

با سلام باید موضوع تفکیک دقیقا مشخص شود که آیا این تفکیک به منزله افراز و تقسیم زمین بوده است یاخیر
اگر زمین به تراضی تقسیم شده باشد ایشان مالک زمین خود می باشد و زمین از حالت مشاع خارج شده است ( می تواد این افراز را از طریق دادگاه تنفیذ کند)پس حق دارد اجازه نصب تیر ندهد (البته اگر این عمل سواستفاده از حق باشد مجاز به این عمل نمی باشد تشخیص سواستفاده با مقام قضایی است)ولی اگر تفکیک تنها تفکیک منافع بوده و طرفین هنوز قائل به ملک مشاع می باشند اگراجازه نصب ندهد شما حق خلع ید از ملک دارید.