زوج دادخواست تعدیل مهریه داده و تمکن مالی وی اثبات شده؛ آیا تعدیل زوج رد میشود؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۳۴ #49059707

سلام وقت بخیر
زوج دادخواست صدور گواهی عدم امکان سازش به منظور اجرای صیغه طلاق دادند و در دادخواست ادعا کردند که اینجانبه ( زوجه ) عملکرد مبتنی بر عدم صداقت و رفتار تود را وفق شئون زناشویی اصلاح نمیکند داده که کذب محض بوده و پرونده نفقه و مدارک نفقه که اصلا از زمان عقد پرداخت نکرده و پرونده توهین افترا ضرب و جرح و در یک مورد جدید با پیج فیک اینستاگرامی حرف های بسیار رکیکی بهم زدند که از طریق فتا ردیابی شدن
دو سوال داشتم لطفا هر دو را برای تفهیم اینجانب جدا بیان کنید با سپاس
۱. زوج ( البته وکیلشون ) در دلایل و منضمات معرفی به پزشکی قانونی و هرگونه تحقیق در ماده ۱۹۹ آ.د.م رو ارائه دادن این درخواست ارجاع برای تست روانی هست یا تست عدم بارداری؟ (زوج خیلی در تلاش بودن بنده را دیوانه جلوه دهند با فرض اینکه با جلوه دادن میتونن از زیر مهریه در برن )
۲. زوج دادخواست تعدیل مهریه داده و تمکن مالی وی اثبات شده ایا با شرایط دادخواست طلاق از جانب زوج و تایید حکم بدوی توسط تجدیدنظر تعدیل زوج رد میشود ؟
دو سوال

مشاوره حقوقی اعسار از پرداخت مهریه
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
ماده ۱۹۹ ق.آ.د.م تحقیق یا اقدام برای کشف حقیقت است که مورد استناد طرفین دعوا است. اگر طرفین ادعایی نموده باشند این ادعا با تحقیق از سوی مرجع صلاحیت دارد باید بررسی که نتیجه رد یا تائید ادعا خواهد بود.مثلا عدم بارداری زن یا موردی که فرمودید.
دوم، چنانچه زوج ناتوان از پرداخت یکجا مهریه باشد می تواند با ارائه اسنادی معسر بودن خود را اعلام و پس از بررسی از سوی دادگاه نتیجه مشخص خواهد شد. در خصوص تعدیل نیز با توجه به توان زوج پرداخت آن در زمان هایی مشخص تعیین می شود و این بستگی توان افراد دارد که در همه یکسان نیست. مثلا یکنفر توانش پرداخت یک سکه در ماه است ولی دیگری ۳ سکه در ماه که این موضوع باید برای دادگاه محرز شود.

,مطلب اول درخواست وکیل مدافع زوج برای مشخص شدن حالت روحی روانی از نظر قانون مشکلی ندارد طرفین دعوا میتوانند نسبت به شکایت خود از دادگاه در خواست قانونی نمایند دادگاه با توجه به محتویات پروند مستندات دلایل شواهد در صورت ارجاع به پزشگ متخصص برسی لازم را اتخاذ میکند نکته دوم
در خصوص تعدیل مهریه بابت محاسبه به پول رایج کشور منع قانونی ندارد در خصوص داریی ایشان چنانچه اثبات شود از نظر قانون توانایی مالی دارد دادگاه ملزم به پرداخت مهریه میکند
نکته سوم
مهریه عندالمطالبه هست و از بین نمی رود چنانچه زوج توانای مالی نداشته باشد باید دادخواست اعسار به دادگاه تقدیم میکند که دادگاه ضمن وضعیت مالی و اوضاع احول شخصیه ایشان مبادرت به پرداخت می نماید
نکته چهارم مهریه عندلمطالبه بود زوجه میتواند مراجعه به اجرای احکام اداره ثبت اقدام کند
نکته پنجم
در خصوص ادعای زوج مبنی بر دیوانگی زوجه
طبق ماده ۱۰۸۹ قانون مدنی هرگاه عقد و ازدواج اعم از دائم و موقت بین زوجین به دلایلی باطل شود و زن همچنان دوشیزه باشد، دیگر حق دریافت مهریه ندارد.
ماده ۱۱۰۱ قانون مدنی نیز به این امر اشاره کرده که هرگاه عقد زوجین به دلایلی فسخ شود و بین آنها نزدیکی صورت نگرفته باشد، زن مستحق مهر نخواهد بود.
این ماده با اینکه فسخ نکاح و عدم ارتباط زوجین را شرط عدم تعلق مهر به زن دانسته اما عنن مرد را یکی از مواردی دانسته که نصف مهر در این شرایط به زن تعلق می‌گیرد
شرایط فسخ نکاح بدین صورت است که هر یک از زوجین با اثبات اینکه قبل از جاری شدن صیغه نکاح از آن بی‌اطلاع بودند و شریک زندگیشان از او پنهان‌کاری کرده‌است، می‌تواند تقاضای طلاق و جدایی را از دادگاه مورد نظر داشته باشد.
این شرایط شامل عنن مرد، بیماری ایدز، آگاهی از بیماری صرع بعد از عقد، عدم سلامت جسمی و روانی همسر، آگاهی از اعتیاد شوهر در صورت شرط ضمن عقد زوجه، آگاهی به عدم توانایی همسر در بارداری، پنهان کردن عیوب قبل از ازدواج و بسیاری از شرایط دیگر که هر یک از طرفین برای درخواست طلاق باید صحت و درستی آن را ثابت کنند.
بسیاری از مردان در دادگاه‌های خانواده، همسر خود را تهدید می‌کنند که اگر راضی به طلاق نشود و مهریه خود را نبخشد با آوردن ۴ شاهد و طرح دادخواستی مبنی بر رابطه نامشروع در دادسرا او را به دردسر خواهد انداخت و آبرویش را خواهند برد اما اغلب این مردان نمی‌دانند که حتی با وجود این رابطه نامشروع حق مهریه از زوجه ساقط نخواهد شد