آیا معاونت در سرقت به مجازات جرم سرقت محکوم خواهد شد؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۲,۵۳۸ #4877

با سلام خدمت وکیل ارجمند

در سال 87 بعد از فوت پدرم نگهبان پروژه ی مدرسه ای که پدرم پیمانکارش بود اقدام به سرقت آهن آلات پروژه و اموال کرده است. و عموی بنده بلافاصله اقدام به تشکیل پرونده و آوردن شاهد و گرفتن حکم بازداشت کرد و بعد از مدتی در استانی دیگر دستگیر شد بعد از گذشت کمتر از یک ماه از زندان آزاد شد. و تا این تاریخ با وجود حکم جلب دستگیر نشده و نکات زیر قابل ذکر است:
- این سارق عموی بنده که صاحب پرونده است را همدست خود خوانده
- در آخرین دادخواستی که آمده اعلام شده که :دعوی عموی بنده نسبت به سارق و سارق نسبت به عموی بنده . آیا امکان دازد شخصی که تحت پیگرد قانونی است در پرونده ای که وکیل ما آن را پیگیری میکند درخواست دعوی نسبت به صاحب پرونده کند.
- در آخر با توجه به این که عموی بنده در این استان و توانایی پیگیری پرونده را ندارد امکان دارد شاکی پرونده به مادرم تغییر کند. چون با توجه به اینکه شاهد بسیاری در آن زمان در پرونده بوده اند و مراحل زیادی را طی کرده است. نمیتوانیم دوباره پرونده تشکیل دهیم.
- به نظرم گره این پرونده در حاضر نمودن عمویم و عدم اعتماد ما به او است. ولی هر کاری لازم باشد برای انتقال پرونده میکند.
میخواستم بپرسم چه راهی قانونی برای این کار است . ما در رابطه با این پرونده متحمل 50 میلیون ضرر شدیم و نوسازی مدارس با ضبط ضمانت نامه 40 میلیونی ما مجبور به پرداخت این مبلغ شدیم که این لحظه با وام و فروش اموال تنها توانایی پرداخت 15 تومن از آن را داشتیم . 25 میلیونی دیگر باید پرداخت کنیم و هیچی نداریم و ممنون میشوم با راهنمایی و گذاشتن راهی برای انتقال پرونده کمکی به این خانواده بی سرپرست کرده باشید. هزینه ای هم داشته باشد پرداخت مینماییم.
ایمیل بنده : alimousavi0@gmail.com

مشاوره حقوقی سرقت
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

هر کس عالما عامدا با شخص یا اشخاص دیگر در یکی از جرایم قابل تعزیر یا مجازاتهای بازدارنده مشارکت نماید و جرم مستند به عمل همه آنها باشد، خواه عمل هر یک به تنهایی برای وقوع جرم کافی باشد خواه نباشد و خواه اثر کار آنها مساوی باشد خواه متفاوت، شریک در جرم محسوب و مجازات او مجازات فاعل مستقل آن جرم خواهد بود...
بنا به تبصره ی ذیل این ماده، اگر تاثیر مداخله و مباشرت شریکی در حصول جرم ضعیف باشد، دادگاه مجازات او را به تناسب تاثیر عمل او تخفیف می دهد.

موید باشید