عقد دایمی که ایشان طی این دوره کرده صحیح است یا قابل ابطال؟

پرسیده شده
۱۷ پاسخ ۳۲۷ #48204759

سلام و خسته نباشید.من برای پدرم از سال ۹۰ به بعد حکم محجوریت به سبب سفاهت گرفته ام.پدرم را سال ۹۹یک ماه بستری کردم پس از ترخیص که حالش خوب شد ۳روز بعد خانه ای را به من(که تنها فرزندش هستم) هبه کرد(درشرایط روحی و روانی مناسبی هبه کرد).چند ماه بعد زنی که صیغه اش بودرا به عقد دایم خود در آورد.آیا هبه ای که به من کرده صحیح است؟برای اثبات حالت افاقه پدرم در زمان هبه شهادت شهود و اینکه پس از بهبودی و ترک مواد در مراکز درمانی به من هبه کرد کافیست؟این خانوم هم تقاضای قیومی برای پدرم داده آیا امکانش هست با توجه به اینکه طی دوره محجوریت پدرم وارد زندگیش شده قیم پدرم بشه؟ممنون

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۱۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با احترام باتوجه به اینکه هبه بعدازمحجوریت بوده، بایدعدم حجراثبات شود.

با سلام چون حکم حجر قبل از معامله صادر شده بود هبه صحیح نمی باشد

با سلام ،هبه ای که پدرتان به شما نموده است صحیح می باشد مگر خلافش اثبات گردد که ادعای آن با مدعی خواهد بود

باسلام. باتوجه به اینکه هبه بعدازمحجوریت بوده، بایدعدم حجراثبات شود.

سلام
نیاز به بررسی دارد ولیکن اثبات حالت افاقه باید اول اثبات گردد.

درود بر شما ،مستحضر باشید اظهارنظر دقیق در این مورد مستلزم بررسی همه جانبه مدارک و مستندات شماست

با سلام

از فحوای کلام شما برداشت می شود که پدرتان مجنون ادواری است و با شما در حالت افاقه عقد هبه منعقد کرده است. در این خصوص باید گفت که در جنون ادواری حالت افاقه باید به اثبات برسد و امکان اثبات آن بسیار دشوار است چون پزشکی قانونی در این خصوص تصمیم گیری می کند . در خصوص تعیین قیم هم تصمیم با دادگاه است و با حفظ غبطه ( مصلحت و شادی ) محجور ، برای وی قیم تعیین خواهد کرد. در خصوص عقد متعه یا همان صیغه که آیا قابل ابطال است یا خیر ، باید بررسی شود در زمان انعقاد صیغه آیا حکم حجر برای محجور صادر شده بود یا خیر. به صرف ادعای حجر امکان ابطال اعمال حقوقی وجود ندارد و باید حکم محجوریت که زمان شروع حجر را مشخص کرده وجود داشته باشد تا بتوان به استناد آن اعمال حقوقی بعدی محجور را ابطال کرد.

موفق و پیروز باشید.