آیا شرط داوری به دلیل اینکه داوران خودشان جزیی از شش نفر طرف دوم قرارداد نیز هستند باطل است؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۷۳۱ #48176304

سلام وقت بخیر
قرارداد خصوصی تنظیم شده است که یک طرف قرارداد بنده و طرف دوم قرارداد شش نفر می باشند در یک بند قرارداد دو نفر به عنوان داور مرضی الطرفین انتخاب شده اند که هر دو نفر خودشان جز طرف دوم قرارداد نیز هستند. آیا شرط داوری به دلیل اینکه داوران خودشان جزیی از شش نفر طرف دوم قرارداد نیز هستند باطل است؟ و اگر شرط داوری باطل باشد آیا خود قرارداد هم باطل می شود؟ بسیار ممنون

مشاوره حقوقی داوری
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بنا بر اصل آزادی اراده در قراردادها ، طرفین با توافق داور انتخاب کرده اند.
اگر شرط داوری هم باطل باشد تاثیری درصحت قرارداد ندارد

اگر از قبل بر روی انتخاب داوران توافق شده باشد حضور آنان در بین طرف دوم منع ندارد . ضمنا بطلان شرط داوری الزاما باعث بطلان قرارداد نمی باشد

خیر باطل نیست. چون‌ بنا بر اصل آزادی اراده در قراردادها ، طرفین خود انتخاب کرده اند. مگر اینکه بتوانید ثابت کنید که از بدو تدلیس و یا تقلب یا تبانی مد نظر بوده.

باسلام باتوجه اصل اراده طرفین درقراردادها که عقدلازم می باشد وتوافق همدیگر بوده است قرارداد داوری بشرط مذکورصحیح می باشد مگرخلاف آن ثابت گردد.

با سلام، درخصوص این موضوع از آنجاییکه بدوا و با تراضی طرفین احدی از ژرفین معامله بعنوان داور پیش‌بینی گردیده‌اند فلذا معتبر بوده و کماکان به قوت خود باقیست ولی اگر بدون تراصی و یا اگر با تعیین دادگاه باشد در اینصورت صلاحیت داوری نخواهند داشت...