آیا سوگند دروغ در شورای حل اختلاف قابل تعقیب کیفری است؟

پرسیده شده
۱۳ پاسخ ۵,۳۷۹ #48054371

سلام
در یک دعوای مالی در شورای حل اختلاف من به عنوان خواهان تقاضای سوگند کردم و قاضی شورا سوگند را متوجه خوانده کرد و خوانده سوگند را پذیرفت و وضو گرفت و دست بر روی قرآن گذاشت و سوگند یاد کرد و در مرحله بدوی رای بر بیحقی من صادر شد ولی با اعتراض بنده پرونده به دادگاه حقوقی فرستاده شد و آنجا با ارائه ادله و مدارک و شهادت شهود و بینه روشن رای بر محکومیت خوانده صادر شد.
آیا اتیان سوگند دروغ در شورای حل اختلاف قابلیت تعقیب کیفری با استناد به ماده ۶۴۹ بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی را دارد؟

مشاوره حقوقی کیفری
۱۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود در صورت اثبات کذب بودن بله مجازات دارد

اتیان سوگند دروغ در شورای حل اختلاف قابلیت تعقیب کیفری با استناد به ماده ۶۴۹ بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی را دارد

سلام
ایراد سوگند دروغ جرم است و چنانچه دلیلی باشد می توان شکایت کرد

بله قابل شکایت و پیگیری است

با سلام
بله میتوانید شکایت کیفری علیه شهود مطرح کنید ولی از نظر حقوقی امکان پذیر نیست مگر در صورت ورود خسارت

بسمه تعالی : در فرض سوال حضرتعالی عرض کنم سوگند و مراسم آن قاطع دعوا بوده و قابل رسیذگی در دادگاههای تجدید نظر نمیباشد و چنانچه پرونده به دادگاههای تجدید نظر ارسال گردیده پس دادگاه از مواد قانونی سوگند و احکام مترتب به آن استفاده نکرده و فقط بعنوان اماره یی استفاده نموده برای حصول علم بنابرین در این مورد اگر شکایتی مطرح بفرمایید بعید میدانم محکومیت طرف دعوی برای شما حاصل گردد

سوگند دروغ درصورت اثبات جرم است