چطور ثابت کنم ۲ سال و نیم، حقوق معوقه پرداخت نشده؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۱۸۳ #47673165

با سلام و احترام
بنده دو سوال در حوزه کار دارم.
۱- شرکتی که ۵ سال در آن کار میکردم به دلایل تغییر مدیریت اکثر کارمندان را از کار تعدیل کردند که نیروهای جدید مطابق با سلیقه خود استخدام کنند، بنده دو ماه از شرکت بیرون اومدم و هنوز با بنده تسویه انجام نشده و هر روز اعلام میکنند تا آخر هفته تسویه میشه و بعدش خبری نیست. از سال ۹۶ سنوات، مرخصی ها و افزایش حقوق ها تسویه نشده است. و اعلام شده بود در زمان پایان همکاری بر اساس آخرین پایه حقوق تسویه کامل انجام میشود. من ۴ سال قرار داد ۳۰ روز داشتم و در سال آخر ۹۸ قرارداد ۱۵ روزه
طبق قانون سال ۹۶ و ۹۷ بنده بر اساس پایه ۳۰ روز آخرین حقوق باید تسویه شود اما شرکت اطلاع دادن چون در سال ۹۸ پاره وقت بودی تسویه سال های گذشته بر اساس آن داده نمیشود. من از مدیر مالی شرکت و مشاوره تامین اجتماعی سوال کردم، اعلام کردن سال های گذشته بر اساس ۳۰ روز کامل حقوق ۹۸ تسویه میشود و خود سال ۹۸ بر اساس همان تعداد روزهای کارکرد معادل ۱۵ روز در ماه ولی خود کارفرما با این موضوع مخالفت میکنند. حال میخوام برای دریافت کلیه حقوق از سال ۹۶ از کارفرما شکایت کنم.
معمولا این پروسه چه مقدار طول میکشه؟
و من چطور ثابت کنم ۲ سال و نیم معوقه پرداخت نشده دارند؟
۲- در طی این مدت به دلیل شرایط کاری سنگین دچار آسیب گردنی و کمر شدم و به دلیل استعمال دخانیات در شرکت دچار آسم و استفاده از اسپری شده ام.
برای این موارد میتوانم از شرکت شکایت کنم؟
شرایط شکایت چیست؟
و اصلا در این موارد میشه ادعایی داشت و شکایت کرد؟

با سپاس

مشاوره حقوقی اداره کار
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اصولا به موجب قانون اثبات ادعا با مدعی میباشد

بایستی به اداره کار شکایت نمایید و با دلایل اثبات ادعا نمایید

اثبات ادعا باشماست دراین خصوص سخنی نگفتید