آیا همسران می توانند از عرصه سهم ببرند؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۴۲۴ #47011636

باسلام . پدر من سال ۱۳۸۳ فوت کرده و دارای دو همسر هر دو دایم بوده و در همان سال انحصار وراثت صورت گرفته.

مشاوره حقوقی انحصار وراثت
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
هردو به مقدار یک هشتم بینشان تقسیم میگردد یعنی یک هشتم تقسیم بر دو میشود

با سلام براساس ماده ۸۶۱ قانون مدنی زن پس از مرگ همسرش ارث می‌برد به شرط این که در عقد دائم او بوده و قبل از مرگ شوهرش زنده باشد. اما ماده ۸۸۰ قانون مدنی می‌گوید: «اگر زن که وارث شوهر است و او را به قتل عمد رسانده باشد، ارث نخواهد برد.»

اگر شوهر در زمان فوت هیچ فرزند یا نوه‌ای از همسرش یا از همسران قبلی نداشته باشد، زن از اموال مرد یک چهارم ارث می‌‌برد. در غیر این صورت یک هشتم از اموال مرد را به ارث خواهد برد.

پیشتر، زن به استناد ماده ۹۴۶ قانون مدنی فقط از اموال منقول (هر چیزی که از شوهر باقی مانده بود) ارث می‌برد و در اموال غیرمنقول (ساختمان و زمین) سهمی به او نمی‌رسید. اما پس از ۷۰ سال مجلس هشتم ماده قانونی را تصویب کرد که براساس آن زن در صورت داشتن فرزند از همسر مرحومش، یک هشتم از اموال منقول، یک هشتم دیگر نیز از قیمت اموال غیرمنقول از جمله عرصه و عیان - ساختمان و زمین - ارث خواهد برد.

زوجین به تساوی یک هشتم از عین اموال منقول و یک هشتم از قیمت اموال غیرمنقول اعم از عرصه و اعیان را به ارث می‌برند.

با سلام ... زوجه از قیمت اموال غیر منقول متوفی به میزان یک هشتم ارث میبرد .. در صورت وجود دو همسر یک هشتم به تساوی بینشان تقسیم میشود