سفته هایی با نام این آقا اثر انگشت میزنند، امکان شکایت هست؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۴۰۲ #46828037

سلام خسته نباشین
درمورد یه مسله ایی که پیش اومده میخواستم سوال کنم اینه که دو نفر از رفیق پولدار دارن میرن پیششو شب اینو بیهوش میکنن و سفته هایی با نام این اقا اثر انگشت میزنن سوالم اینجا بود طرف میتونه از زیر این سفته ها بکشه بیرون یا میتونه شکایتی چیزی کنه؟ اگه میتونه چجوری میشه ثابت کرد؟

مشاوره حقوقی سفته
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با امضای سفته ،شخص ملزم به پرداخت آن است مگر اینکه خلاف آن ثابت شود و در صورت نیاز ارجاع امر به کارشناس گردد تا اگر اکراه و اجبار در امضا باشد مشخص گردد

با سلام.
دوست شما می‌توانند علیه این اشخاص، شکایت کیفری مطرح کنند که نیاز به بررسی موضوع توسط کارشناس جعل خط و امضا و... دارد.

میبایست اثبات شود که با توجه به اثر انگشت خالی امکان آن هست
موفق باشید

ماده ۵۹۶ قانون مجازات اسلامی

هر کس با استفاده از ضعف نفس شخصی یا هوی و هوس او یا حوائج شخصی افراد غیر رشید به ضرر او نوشته یا سندی اعم از تجاری ‌یا غیر تجاری از قبیل برات، سفته، چک، حواله، قبض و مفاصاحساب و یا هر گونه نوشته‌ای که موجب التزام وی یا برائت ذمه گیرنده سند یا هر شخص ‌دیگر میشود به هر نحو تحصیل نماید علاوه بر جبران خسارت مالی به حبس از شش ماه تا دو سال و از یک میلیون تا ده میلیون ریال جزای نقدی‌محکوم میشود و اگر مرتکب ولایت یا وصایت یا قیمومیت بر آن شخص داشته باشد، مجازات وی علاوه بر جبران خسارات مالی از سه تا هفت سال ‌حبس خواهد بود.

باسلام
با امضای سفته ،شخص ملزم به پرداخت آن میباشد مگر اینکه خلاف آن ثابت شود و نیز در صورت نیاز ارجاع امر به کارشناس گردد تا اگر اکراه و اجبار در امضا باشد مشخص گردد

صرف اثر انگشت در ذیل سند تجاری آن هم برای فرد دارای امضاء مشکوک بوده و امکان انکار برای وی وجود خواهد داشت لیکن باید قرائنی هم برای این ادعا مطرح شود .

اصل بر قابل اجرا بودن سفته توسط دارنده ی آن است. مگر اینکه خلاف مشروعیت آن را بتوانید ثابت کنید.