من باید از ایشون خسارت بگیرم که به نام نزد چطوری اعتراض بزنم و قاضی رو قانع کنم؟

پرسیده شده
۱۸ پاسخ ۲۷۵ #46826412

با سلام و احترام.
بنده در سال ۸۶، از یه ساختمون کلنگی هفت واحدی، یه واحد آپارتمان کلنگی با متراژ ۱۱۷ متر داشتم. مالکین ساختمون، طی یه قرارداد مشارکت با سازنده، اقدام به تخریب ساختمون و احداث واحدهای جدید تا سال ۹۱ کردند. بعد از احداث، دو واحد آپارتمان به بنده رسید و قرار شد که اسناد مالکیت، توسط سازنده آماده شه که هنوز آماده نشده بود.
در سال ۹۱، بنده (شخص الف)، یکی از واحدهای آپارتمان (بدون سند) خود رو طی یه قرارداد پیش فروش به یه نفر (شخص ب) پیش فروش کردم و همزمان، طی یه مبایعه نامه، شخص ب، یه واحد آپارتمان خودش رو (دارای سند) به بنده فروخت (تهاتر یا مبادله). کلیه ثمن معامله تسویه و پرداخت شده بود و قرار شد طرفین در خرداد سال ۹۳، در دفترخونه حاضر بشند تا پلاک هارو به نام هم بزنند (سند به سند) ولی سازنده (شخص ج)، سند بنده رو آماده نکرده بود و شخص ب، از روی مبایعه نامه خودش، گواهی عدم حضور گرفته بود که خودش فروشنده بود و بنده خریدار، نه از روی قرارداد پیش فروش بنده که من فروشنده بودم و ایشون خریدار.
طبق مبایعه نامه شخص ب، تعهد شخص ب این بود که پلاک رو به نام من بزنه ولی نزد با اینکه بنده کلیه ثمن معامله رو تسویه کرده بودم. وجه التزام برای خسارت تاخیر، روزانه مبلغ صد هزار تومن تعیین شد.
در سال ۹۸، سازنده، سند آپارتمان بنده رو آماده کرد و طی یه اظهارنامه به شخص ب ابلاغ کردم که در بنگاه حاضر بشه تا اختلافات رو حل و فصل کنیم و سند به سند کنیم (پلاک هارو به نام هم بزنیم) و جلسه ای هم در بنگاه برگزار شد که بدون نتیجه به پایان رسید. البته شخص ب رو اظهارنامه بنده جوابی نداد.
ناچارا، دادخواست الزام به تنظیم سند رو ثبت کردم و شخص ب محکوم به تنظیم سند شد. علی رغم اخطارهای دادگاه، شخص ب سند رو به نام بنده نزد که نماینده دادگاه بجاش به نام بنده زد.

شخص ب هم بدون توجه به اظهارنامه و صداقت بنده، جداگونه حکم قطعی الزام به تنظیم سند هم به نفع خودش گرفته (بابت خرید اون آپارتمان پیش فروش بنده) و هم حکم غیر قطعی پرداخت وجه التزام به مبلغ دویست و سیزده میلیون تومن از خرداد سال ۹۳ تا فروردین سال ۹۹ که جای اعتراض داره (مبلغ صد هزار تومن روزانه بابت خسارت دیرکرد، در حالیکه گواهی عدم حضور ایشون فقط ناظر بر روی مبایعه نامه خودش بود که بنده خریدار بودم و ایشون فروشنده).
برای من سوال اینجاست، من خریدار که کلیه ثمن معامله رو به فروشنده پرداخت کردم و ایشون متعهد بود که پلاک رو به نام من بزنه که نزد و دادگاه بجاش زد. برای چی باید به ایشون که فروشنده ست خسارت (وجه التزام) بدم؟ با اینکه فروشنده کل ثمن معامله رو گرفته، مگه سند رو به نامم زد؟ دادگاه به نامم زد. من باید از ایشون خسارت بگیرم که به نام نزد. چطوری اعتراض بزنم و قاضی رو قانع کنم؟

ضمنا، در این تهاتر یا مبادله، بنده هم قرار بود که سند آپارتمان پیش فروش شده خودم رو به نام خریدار بزنم که سازنده سند رو دیر به بنده داد و تقصیری نداشتم. خریدار هم از روی قرارداد پیش فروش بنده، نتونست گواهی عدم حضور بگیره و فقط از روی مبایعه نامه خودش که خودش فروشنده بود و بنده خریدار، تونست گواهی عدم حضور بگیره. من خریدار ثمن معامله رو کاملا تسویه کردم ولی فروشنده سند رو به نامم نزد و دادگاه با حکم الزام به تنظیم سند به نامم زد. مگه فروشنده سند به نامم زده که خسارت یا وجه التزام می خواد؟ چطوری با اعتراض قاضی رو قانع کنم؟

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۱۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام و عرض ادب
باید مدارک کامل مورد بررسی قرار گیرد

وقت بخیر مدارک شما باید بررسی شود

با احترام مدارک و مستندات نیاز به بررسی دارد

با سلام
موضوع نیاز به بررسی است.

مدارک نیازمند بررسی می باشد

سلام و ادب و احترام در خصوص سوال شما عرض کنم، جهت اظهارنظر بهتر ، بررسی کامل موضوع و مستندات ضروری است؛ و امکان ارائه پاسخ به این شکل کلی وجود ندارد.

درود، مدارک و مستندات نیاز به بررسی دارد