با توجه به اینکه تاریخ مبایعه نامه من قدیمی تر از توقیف های انجام شده است رای دادگاه به رد دعوی بنده بوده است؛ آیا راهکاری وجود دارد؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۱,۳۹۳ #46122395

با سلام و احترام/ در سال ۹۳ یک واحد آپارتمان نوساز از سازنده ملک مشارکتی خردیداری کردم و طبق مبایعه نامه تنظیمی مبالغ به فروشنده پرداخت و قرار برای تنظیم سند به ۹۴/۰۸ موکول شد که سازنده در تاریخ مذکور در دفترخانه حضور پیدا نکرد و علیرغم پیگیری که انجام دادم به علت مشکلاتی که با مالک پیدا کرده اقدام به اخذ پایان کار و تنظیم سند نکرده است و بنده در سال ۹۸ از ایشان جهت الزام به تنظیم سند شکایت کرده ام که متوجه شده ام سند مقدار دانگی ملک که بنام سازنده است توقیف شده است ایا با توجه به اینکه تاریخ مبایعه نامه من قدیمی تر از توقیف های انجام شده است رای دادگاه به رد دعوی بنده بوده است الان بنده چیکار باید انجام بدهم آیا راهکاری وجود دارد؟

مشاوره حقوقی الزام به تنظیم سند رسمی
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

این موضوع مستلزم تقدیم دادخواست از ناحیه ی شما بعنوان معترض ثالث به طرفیت طرفهای اجراییه در دادگاهی است که حکم و یا دستور توقیف را صادر و اجرا کرده است.
دادگاه پس از رسیدگی و ملاحظه مستندات طرفین در صورتی که مبایعه نامه شما مقدم بر تاریخ توقیف ملک باشد و از طرفی سلامت و اعتبار مبایعه نامه محرز گردد، دادگاه بدون نیاز به صدور اجرائیه، اجرای رای سابق را متوقف کرده و از ملک رفع توقیف خواهد کرد.
بعضی از محاکم با این استدلال که مالک اموال غیر منقول شخصی است که ملک به نام او در دفتر املاک ثبت شده باشد، به صرف ارائه ی مبایعه نامه ی عادی، دستور رفع توقیف از ملک را صادر نمیکنند. بنابراین بهتر است همزمان دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی را نیز پیگیری و در دادخواست اعتراض ثالث خود به آن نیز اشاره و استناد کنید.
ضمنا با توجه به اینکه مستند اعتراض شما به توقیف ملک، سند رسمی و یا حکم قطعی دادگاه نیست، لذا پس از صدور رای رفع توقیف، طرفین دعوی میتوانند نسبت به رای دادگاه اعتراض و تجدیدنظرخواهی کنند که البته در صورت صحت و اعتبار مدارک و مستندات شما رای دادگاه تجدیدنظر نیز به نفع شما خواهد بود.