آیا این فروشنامه ها دارای اعتبار هستند یا خیر؟

پرسیده شده
۱۸ پاسخ ۱۷۵ #45745579

با سلام
از آنجا که پدربزرگم بیسواد بوده در زیر مبایعه نامه هایی که به فرزندانش داده بوده از مهر برنجی خود استفاده می‌کرده.

مشاوره حقوقی قراردادها
۱۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام و عرض ادب بله دارای اعتبار است مگر اینکه خلاف آن صادر شود

سلام وقت بخیر
سند مذکور معتبر میباشد مگر ادله ای خلاف این امر اثبات گردد.

سلام
مسئله قابل تامل است..
بنظر در حقوق مدنی سندی که امضا نداشته باشد و تنها مهر شده باشد، سند نداشته .و به عبارت دیگر این نوشته ی ممهور شده تتها میتواند به استناد ماده ۱۹۱ ق.م طریقیت داشته باشد(و نه موضوعیت ) و تحت شرایطی محکمه اراده صاحب مهر را مبنی بر انجام معامله احراز نموده و صحت و انجام معامله راتائید نماید.
در حقوق تجارت در اسناد تجاری در برات و سفته درج مهر به تنهایی پذیرفته شده است یعنی این نوع اسناد استثنا" بر خلاف مقررات مواد۱۲۸۴ و ۱۳۰۱ قانون مدنی با مهر و بدون امضا نیز سند تلقی میشوند.
لذا در حقوق مدنی ما دلیلی نداریم که این استثای مقرر در قانون تجارت رو توسعه دهم و بر خلاف اصل بخواهیم استثنا رو تفسیر موسع کنیم.
از طرف دیگر اسناد عادی قابلیت انکار و تردید دارند و در شرایط اعمال این حق از سوی منکر،در مورد اسنادی که به امضا رسیده،این راستی آزمایی با استاد مسلم الصدور منکر در گذشته که به امضای او رسیده قابلیت تفحص و بررسی است.حال اگر شخص سند را امضا نکرده باشد و تنها مهر زده باشد چطوری این امر توسط کارشناس کارشناسی شود.؟ لازم به ذکر است که امضا را فرد مستقیما درج مینماید اما مهر را هرکسی غیر از صاحب آن نیز میتواند ذیل نوشته درج کند.
علی هذا من حیث المجموع ، نوشته ممهوریکه به مندرجات و مفاد آن حقوق مدنی حاکم باشد ،سند نمی توان گفت و جزو ادله اثبات احصا شده در ماده۱۲۵۷ق.م نیز نمیباشد .هرچند که ممکن است این نوشته ممهور شده بطور غیر مستقیم و تحت شرایطی بتواند دادگاه را به این علم برساند که معامله انجام شده است.
موفق باشید

سند ممهور اعتبار دارد مگر نسبت به اصالت ان ایراد گرفته نشود.

عرض ادب
استفاده از مهر بجای امضا در قراردادها دارای اعتبار است و منعی ندارد

دارای اعتبار است مگر مستند به ادله بی اعتباری آن اثبات شود

درود
درصورتی که در سلامت روانی کامل برخوردار بوده اقدام ایشان نافذ است