اگر خریدار نتواند مبلغ قید شده را پرداخت کند و به هر دلیل نتواند وام دریافت کند معامله بدون ضرر و زیان فسخ خواهد شد؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۳۶۳ #45612003

سلام وقت شما بخیر
بنده ارپارتمانی را در سال ۹۵ معامله کردم قرار شد سازنده ۶ ما بعد سند بزند من چون میدانستم سازنده پایان کار و... بقیه کارها را انجام نداده به دفتر خانه نرفتم و عدم حضور نگرفتم بنده ۵۰ درصد مبلغ را پرداخت کردم مابقی قرار شد موقع سند به ایشان داده شود چون قرار بود وام بگیرم وام را بدون سند نمیدادند بنده تمام کارهای بانکی را انجام دادم و وام بنده حاضر بود اما فروشنده نتوانست سند را حاضر کند و در حال حاضر بعد ۴ سال هم موفق به دریافت سند نشده است ایا با توجه به مبایعه نامه که نوشته شده است اگر خریدار نتواند مبلغ قید شده را پرداخت کند و به هر دلیل نتواند وام دریافت کند معامعله بدون ضرر و زیان فسخ خواهد شد. با توجه به متن مبایعه نامه و نگرفتن عدم حضور سازنده در تاریخ مقرر سازنده میتواند معامله را فسخ کند؟ لازم به ذکر است با توجه به مشکلات ساخت سازنده هنوز موفق به دریافت سند نشده است. اما بنده را تهدید میکند که معامله را فسخ میکند

مشاوره حقوقی قراردادهای خرید و فروش
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
به عقیده بنده دریافت نکردن گواهی عدم حضور شما به معنای این نیست که شما نتوانسته اید وام بگیرید، بلکه نگرفتن وام ناشی از عدم همکاری فروشنده و آماده نبودن شرایط برای اخذ وام از ناحیه ایشان بوده است. لذا ایشان نمی توانند معامله را فسخ نمایند و بالعکس شما می توانید الزام ایشان به ایفای تعهدات را بخواهید. در هر حال با ملاحظه قرارداد، نظر دقیق‌تری می توانم بدهم.

قرارداد شما باید بررسی شود چون چندین مورد در سوال مطرح است علی ایحال عدم اخذ گواهی حضور به ضرر شما می باشد با این وصف شما می توانید دادخواست الزام به تحویل , اخذ پایانکار و تنظیم سند علیه مالک و سازنده اقدام کنید.

سلام . بنظر قابل فسخ می باشد البته شما نیز الزام ایشان را می توانید درخواست کنید

با سلام
ظاهرا شرط مبایعه نامه تحقق یافته است و دادن سند به موقع برای گرفتن وام برای پرداخت ثمن ارتباطی به حق فسخ نداشته باشد. جواب کاملتر نیازمند رویت سند و مشاوره است.